Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Trouwen in Oosterhout

Trouwzaal Oosterhout


In de trouwzaal van het stadhuis kunnen huwelijken of partnerschapsregistraties worden gesloten van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur. Op zondag kunnen er huwelijken worden gesloten tussen 09.00-17.00 uur op de locaties de Schelleboom, de Vredeskerk, de Schelp en op een locatie naar keuze. De kosten voor het trouwen op zondag bedragen € 828,00.

U kunt een familielid, vriend of kennis vragen uw huwelijk of geregistreerd partnerschap te voltrekken. Voor meer informatie hier over klikt u op deze link. Let op, dit kan niet bij de kosteloze en eenvoudige huwelijken en geregistreerde partnerschappen. (€205,00)

In het stadhuis bereikt u de ingang van de trouwzaal via de achteringang (personeelsingang). De ambtenaar van de burgerlijke stand of gemeentebode ontvangt u daar.

Kosteloos trouwen/partnerschapsregistratie

 • is alleen mogelijk voor inwoners van Oosterhout;
 • wordt gesloten in het gemeentehuis op maandag en dinsdag om 09.00 uur;
 • duurt niet langer dan 15 minuten;
 • er is geen gesprek met de ambtenaar van de burgerlijke stand;
 • er wordt geen toespraak gehouden en
 • u kunt geen voorkeur opgeven voor een bepaalde ambtenaar. 

 Trouwen/partnerschapsregistratie voor € 205,00

 • wordt gesloten in het gemeentehuis op maandag en dinsdag om 10.00 uur, om 11.00 uur en op woensdag om 09.00, 10.00 en 11.00 uur;
 • duurt niet langer dan 15 minuten;
 • er is geen gesprek met de ambtenaar van de burgerlijke stand;
 • er wordt geen toespraak gehouden en
 • u kunt geen voorkeur opgeven voor een bepaalde ambtenaar.

Klik op de volgende link voor een overzicht van alle kosten (huwelijksrechten) (Word 5,7 kb)

Vooraf melden

Voor uw trouwen of geregistreerd partnerschap moet u dit melden aan de gemeente.

Voor meer informatie kijkt u via de link trouwplannen, melding.  Via de link melding voorgenomen huwelijk en geregistreerd partnerschap en  komt u bij de betreffende formulieren.

Wij willen u erop attenderen dat per 1 januari 2018 de nieuwe wet huwelijksvermogensregels in gaat. 

Trouwlocatie kiezen

U kunt  ook zelf een locatie kiezen. Het pand moet aan een aantal eisen voldoen. Het verzoek dient te worden gedaan aan het college van burgemeester en wethouders middels het formulier melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap . Voor de locaties Vredeskerk, Schelleboom en Stadstuin de Schelp hoeft geen verzoek te worden ingediend.

Voor meer informatie: Informatie- en Servicecentrum unit burgerzaken, telefoonnummer: 14 0162 of trouwplannen, melding

Eveneens is het mogelijk te trouwen op de volgende locaties:

Trouwzaal stadhuis Oosterhout
Trouwzaal in de Gemeente Oosterhout

Kiest een bruidspaar voor een huwelijksarrangement op locatie, dan dient men contact op te nemen met de beheerders van de locaties, zoals deze hieronder zijn vermeld. U wordt er op gewezen dat naast de kosten voor het huwelijk/partnerschapsregistratie aan de gemeente, door de beheerders van de locaties ook kosten in rekening zullen worden gebracht.

In de Vredeskerk, De Schelleboom en de 'De Schelp' is het, in overleg, mogelijk te trouwen of een partnerschap te laten registreren op bijna ieder tijdstip van de dag. De tijdsduur op deze locaties is afhankelijk van hetgeen het bruidspaar zelf wil. Daarnaast is het mogelijk op deze locaties ook een aantal andere wensen te realiseren. Hierbij valt te denken aan het aansnijden van de bruidstaart, het heffen van een glas champagne, een keuze te maken uit wel of geen bloemen op de locatie. Dit alles geschiedt in overleg met de beheerder.

Voor nadere informatie (waaronder prijzen) en het maken van afspraken kan met de volgende personen contact worden gelegd:

Vredeskerk
Vredeskerk

Vredeskerk: Mevrouw I. Raams, telefoonnummer 06-29 38 24 32, e-mailadres: huwelijk@pgoosterhout.nl 

of kijk voor meer informatie op www.pgoosterhout.nl

De Schelleboom
De Schelleboom

De Schelleboom: Leonie Heemskerk en Joost de Jongh, Mathildastraat 37a, 4901 HC Oosterhout, telefoonnummer: (0162) 43 71 65 , e-mailadres: trouwen@deschelleboom.nl

Stadstuin De Schelp
Stadstuin De Schelp

Stadstuin de Schelp: de heer R. van Noort, Sint Janstraat 9, 4901 LR Oosterhout, telefoonnummer: (0162) 42 56 33, e-mailadres info@stadstuindeschelp.nl