Wijkgericht aan de slag in jouw wijk

Samen meer voor Dorst

Als inwoner van Dorst weet je zelf heel goed wat er gedaan kan worden om jouw buurt, wijk of straat te verbeteren. Om daarop in te spelen, is de rol van jouw gemeente aan het veranderen. De gemeente is niet altijd meer de opdrachtgever of de partij die aleen het initiatief neemt. Soms is dat een groep inwoners of bijvoorbeeld een projectontwikkelaar. Steeds vaker werken we in partnerschap, met een open blik en ruimte voor gesprek. Dat betekent overigens niet dat álles mogelijk is; plannen moeten passen binnen het toekomstbeeld dat we met elkaar voor ogen hebben. Met wijkgericht werken versterken we deze ontwikkeling en kijken we hoe we de inwoners van heel Dorst en partners kunnen verbinden aan de medewerkers van de gemeente. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat we ideeën en plannen sneller en beter realiseren.

Meer voor elkaar in Dorst

Aan de slag voor en in Dorst

Een initiatief om Dorst groener te maken door het planten van bloembollen? Een straat veiliger maken? Zoek je hulp van de gemeente bij het aanvragen van budget voor een buurtfeest in Dorst? Samen zorgen we ervoor dat we ideeën en plannen sneller en beter realiseren, dus stel je vraag of stuur jouw oplossing in voor een nog fijnere wijk, buurt of straat.

Wat kunnen we samen doen om jouw buurt of straat in Dorst te verbeteren?

Wij zijn er voor jou

Aanspreekpunten in Dorst

Iedere wijk en ieder kerkdorp in Oosterhout heeft een wijkwethouder en een wijkmakelaar. Ook Dorst. Samen zijn zij in gesprek met inwoners, organisaties en partners om te kijken hoe ze de wijken en dorpen nog meer voor elkaar kunnen krijgen. Benieuwd wie de wijkmakelaar en wijkwethouder voor jouw buurt is?

Carmen Mutsaers
WIjkmakelaar

Arnoud Kastelijns
Wijkwethouder

Patricia Eykelenboom
Projectleider Oosterhout Schoon

Melding maken, vragen of ideeën insturen...

Buurtgroepen voor Dorst

Sommige buurten in Dorst zijn verenigd in een buurtgroep of bewonersgroep. Soms is buurtpreventie de insteek, soms juist sociale activiteiten. Heeft jouw buurt nog geen groep en heeft je buurt hier wel behoefte aan? Neem contact op met je wijkmakelaar om deze op te starten. Geen idee of jouw buurt een groep heeft? Neem een kijkje op onderstaande website.

Initiatief indienen

Je hebt een initiatief dat je wil voorleggen aan Oosterhout en je bent benieuwd of andere mensen het ook steunen? Plaats het op het ideeënplatform, verzamel 10 stemmen in 60 dagen om te tonen dat het draagkracht heeft en Oosterhout komt bij je terug. Lees meer over hoe initiatieven werken.

Oosterhout Bloeit!

Ontstaan nadat verschillende inwoners dezelfde vraag hadden. Ze wilden meer groen of bloemen in hun buurt. Een simpele manier om van een eenvoudige straat een fijne plek te maken. Als bonus leren buurtgenoten elkaar beter kennen doordat ze met elkaar de bloemen inzaaien.

Melding maken

Heb je een verstopte riolering in je straat? Zie je losse tegels of een omgewaaide boom in jouw buurt of heb je andere meldingen of tips over jouw buurt? Geef het door! Is er lantaarnpaal in jouw straat of wijk kapot, geef dit dan ook door aan het meldpunt en vermeld hierbij het mastnummer van de lantaarnpaal en de straat waar deze staat. Bedankt!

Nooit meer te laat aan straat

Wanneer welke container aan straat? En wanneer de PBD-zakken? Download de AfvalWijzer app en je bent altijd op tijd op de hoogte!

#meervoorelkaar

Gemeente Oosterhout wil graag samen met inwoners meer voor elkaar krijgen, door samen te werken, kansen te bieden en initiatieven te stimuleren.