Wijkgericht aan de slag in jouw wijk.

Samen meer voor Leijsenakkers.

Als inwoner van Leijsenakkers of de Molenbuurt weet je zelf heel goed wat er gedaan kan worden om jouw buurt, wijk of straat te verbeteren. Om daarop in te spelen, is de rol van jouw gemeente aan het veranderen. De gemeente is niet altijd meer de opdrachtgever of de partij die aleen het initiatief neemt. Soms is dat een groep inwoners of bijvoorbeeld een projectontwikkelaar. Steeds vaker werken we in partnerschap, met een open blik en ruimte voor gesprek.

Dat betekent overigens niet dat álles mogelijk is; plannen moeten passen binnen het toekomstbeeld dat we met elkaar voor ogen hebben. Met wijkgericht werken versterken we deze ontwikkeling en kijken we hoe we de inwoners van Leijsenakkers en de Molenbuurt en partners kunnen verbinden aan de medewerkers van de gemeente.

Op deze wijze kunnen we er samen voor zorgen dat we ideeën en plannen sneller en beter realiseren.

Meer voor elkaar in Leijsenakkers.

Aan de slag voor en in Leijsenakkers.

Een initiatief om de Leijsenakkers en de Molenbuurt groener te maken door het planten van bloembollen? Een straat veiliger maken? Zoek je hulp van de gemeente bij het aanvragen van budget voor een buurtfeest in de Leijsenakkers? Samen zorgen we ervoor dat we ideeën en plannen sneller en beter realiseren, dus stel je vraag of stuur jouw oplossing in voor een nog fijnere wijk, buurt of straat.

Wat kunnen we samen doen om jouw buurt of straat in Leijsenakkers te verbeteren?

Stuur je eigen idee of stel een vraag

Wij zijn er voor jou.

Aanspreekpunten in Leijsenakkers.

Iedere wijk en ieder kerkdorp in Oosterhout heeft een wijkwethouder en een wijkmakelaar. Ook Leijsenakkers. Samen zijn zij in gesprek met inwoners, organisaties en partners om te kijken hoe ze de wijken en dorpen nog meer voor elkaar kunnen krijgen. Benieuwd wie de wijkmakelaar en wijkwethouder voor jouw buurt is?

Jouw wijkmakelaar: Merijn Scheifes

Hallo, ik ben Merijn Scheifes en wijkmakelaar voor Leijsenakkers en de Molenbuurt.

Omdat deze wijken nieuw voor me zijn had ik me graag voorgesteld tijdens een buurtfeest of buurtbbq, maar in deze uitdagende tijd kan dat natuurlijk niet en doe ik het graag zo!

Mijn rol als wijkmakelaar zie ik als de rol van een regisseur die inwoners, ambtenaren en externe partners als Surplus of Thuisvester aan elkaar verbindt. In mijn vorige functie als Buurtcoördinator was ik ook al erg betrokken bij verschillende buurtpreventie- en bewonersgroepen in Oosterhout en die ervaring komt nu goed van pas. Doel is om minder losse kleine initiatieven op te pakken, maar de grote lijnen te zien en de juiste mensen aan elkaar te verbinden.

Het werken met mensen in de wijk vind ik het leukst, motiveren, initiatieven van de grond krijgen, helpen bij vragen wanneer de juiste route naar bijvoorbeeld een groenere of veiligere buurt onbekend is. Ik ga altijd uit van de kracht van een wijk zelf, ik hoef niet aan te geven wat anders moet of kan, dat weten de bewoners van een wijk heel goed zelf. Wat ik wel kan doen? Meekijken, zorgen dat ze de juiste mensen binnen de gemeente Oosterhout bereiken en zorgen dat het proces zo goed mogelijk verloopt.

Omdat ik nieuw ben in de wijk is mijn grootste uitdaging dit jaar om zichtbaar te worden voor de inwoners. Mijn jaar is geslaagd, als mensen me weten te vinden.

Bewoners kunnen contact met me opnemen als ze iets willen organiseren of vragen hebben, maar niet goed weten wie ze daarvoor nodig hebben. En laten we hopen dat de gesprekken met de buurt snel weer op een laagdrempeliger niveau zijn en dat ik kan worden aangesproken op een gezellig feest in de wijk!

Mijn jaar is geslaagd, als mensen me weten te vinden.

Tel: 0162-489 389
Mail: m.scheifes@oosterhout.nl

Jouw wethouder: Arnoud Kastelijns

Je kunt bij mij terecht als je zorgen, wensen of ideeën hebt die overstijgend zijn voor heel Leijsenakkers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een thema als veiligheid, of de samenhang tussen verschillende grote projecten. In het College van burgemeester en wethouders kom ik op voor de belangen van Leijsenakkers.

Initiatieven in jouw wijk.

Wat gebeurt er zoal in Leijsenakkers?

Oosterhout Bloeit!

Ontstaan nadat verschillende inwoners dezelfde vraag hadden. Ze wilden meer groen of bloemen in hun buurt. Een simpele manier om van een eenvoudige straat een fijne plek te maken. Als bonus leren buurtgenoten elkaar beter kennen doordat ze met elkaar de bloemen inzaaien.

Melding maken, vragen of ideeën insturen...

Waar kunnen we je verder mee helpen in Leijsenakkers?

Jouw projectleider Oosterhout Schoon: Patricia Eykelenboom

Bewoners van Leijsenakkers mogen mij bellen als ze zelf eens willen ZAPpen of iets willen organiseren met het thema zwerfafval.

Een fijnere buurt begint altijd met een schone buurt. Zodra je in gesprek bent met buurtgenoten over dit thema, komen er vaak allerlei andere ideeën los over hoe de buurt kan verbeteren. Voorheen kon ik ze dan niet verder helpen, maar doordat ik nu onderdeel ben van het wijkgericht werken team kan ik ze eenvoudig koppelen aan de wijkmakelaar.

Buurtgroepen voor Leijsenakkers.

Sommige buurten in Oosterhout zijn verenigd in een buurtgroep of bewonersgroep. Soms is buurtpreventie de insteek, soms juist sociale activiteiten. Heeft jouw buurt nog geen groep en heeft je buurt hier wel behoefte aan? Neem contact op met je wijkmakelaar om deze op te starten. Geen idee of jouw buurt een groep heeft? Neem een kijkje op onderstaande website.

Melding maken.

Heb je een verstopte riolering in je straat? Zie je losse tegels of een omgewaaide boom in jouw buurt of heb je andere meldingen of tips over jouw buurt? Geef het door! Is er lantaarnpaal in jouw straat of wijk kapot, geef dit dan ook door aan het meldpunt en vermeld hierbij het mastnummer van de lantaarnpaal en de straat waar deze staat. Bedankt!

Nooit meer te laat aan straat.

Wanneer welke container aan straat? En wanneer de PDB-zakken? Download de AfvalWijzer app en je bent altijd op tijd op de hoogte!

Meld zwerfafval.

Voor het melden van overlast van zwerfafval is een superhandige app waar mensen terecht kunnen.

#meervoorelkaar

Gemeente Oosterhout wil graag samen met inwoners meer voor elkaar krijgen, door samen te werken, kansen te bieden en initiatieven te stimuleren.