Gemeente Oosterhout werkt aan een schone, veilige en leefbare stad. Wethouder Marcel Willemsen, met portefeuille Duurzaamheid, Milieu en Afval. Onze medewerkers stadsbeheer houden samen met inwoners de stad schoon. In de strijd tegen het zwerfafval gebeurd heel veel, op kleine en grote schaal. Het is bijzonder om te zien dat zoveel mensen zich inzetten door te ZAPpen of door mee te doen aan de actieweek Nederland Schoon. Daar mogen we hartstikke trots op zijn.

Oosterhout Schoon

Een week per jaar staat in het teken van de landelijke actie Nederland Schoon. Tijdens de week van Nederland Schoon gaan de gemeente, bedrijven, scholen, vrijwilligers en buurtgroepen samen de straat op om hun buurt schoon te maken. 

De Stichting Nederland Schoon zet zich in voor de preventie en bestrijding van zwerfafval. De stichting vraagt gemeenten, instellingen en bewoners te helpen om Nederland op te schonen. Gemeente Oosterhout doet ook dit jaar weer mee met de actie, met medewerking van bewoners, verenigingen en scholen. De gemeente ondersteunt de schoonmaakacties van bewoners met gereedschap als knijpers, vuilniszakken, prullenbakken en wat lekkers voor na het harde werken.

Met dank voor de foto's van Sjoerd fotografie.