Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Mantelzorgondersteuning

Bent u een mantelzorger? Zorgt u meer dan gebruikelijk voor een gezins-/familielid, buurvrouw, vriend of iemand anders in uw directe omgeving die zorg-/hulpbehoevend is? Doet u dat structureel minimaal 8 uur per week en al langere tijd achter elkaar? En doet u dit onbetaald? Dan bent u mantelzorger en komt u in aanmerking voor de mantelzorgwaardering.

Als mantelzorger kunt u voor ondersteuning, advies en een luisterend oor terecht bij Surplus Welzijn Informele Zorg. Bijvoorbeeld over het combineren van zorg en werk, over respijtzorg of over wat er verder op u afkomt of waarover u zich zorgen maakt.

Mantelzorgdag 2018

Zorgt u voor een familielied, vriend of buur in Oosterhout?

Een dag vol inspiratie en ontspanning voor mantelzorgers, georganiseerd door verschillende Oosterhoutse ondernemers, Rotaryclub Oosterhout de Warande, gemeente Oosterhout en Surplus. 

Vanwege het overweldigend aantal aanmeldingen vorig jaar, kunt u dit jaar alleen kiezen voor het middag- of het avondprogramma. 

Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 20 oktober via e-mail: mantelzorg.oosterhout@surplus.nl

Uitnodiging Oosterhouthoutste Mantelzorgdag (pdf, 322 kB) 

Mantelzorgwaardering

De gemeente Oosterhout heeft veel waardering voor het werk dat mantelzorgers verrichten. Als blijk van waardering zetten ze jaarlijks mantelzorgers in het zonnetje. Dit doen zij door een mantelzorgwaardering toe te kennen. Deze waardering kan in de vorm geldbedrag of cadeaubonnen uitgereikt worden. De zorgvrager vraagt samen met de mantelzorger de waardering aan. De zorgvrager kan zelf bepalen aan wie de waardering wordt aangeboden.

Voor wie is de mantelzorgwaardering?

De mantelzorgwaardering is een blijk van waardering voor mantelzorgers die intensieve zorg verlenen aan een zorgvrager die in de gemeente Oosterhout woont. De mantelzorger zelf mag buiten de gemeente Oosterhout wonen. Het gaat om structurele zorg/hulp t.b.v. een thuiswonende zorgvrager of een zorgvrager die langdurig in een zorginstelling verblijft. Per zorgvrager mogen 4 mantelzorgers aangemeld worden voor de waardering.

Voor wie is de mantelzorgwaardering niet bedoeld?

De mantelzorgwaardering is niet voor diegenen die gebruikelijke zorg verlenen aan hun huisgenoten. Het gaat hier om taken als: stofzuigen, afwassen, de was doen, enzovoorts.

Per huishouden èn mantelzorger kan maar één aanvraag worden ingediend.

Mantelzorgwaardering aanvragen

Een aanvraagformulier om de mantelzorgwaardering aan te vragen (pdf formulier) is op papier verkrijgbaar bij Surplus Welzijn Oosterhout, of download hem via onze website.

U dient het ingevulde aanvraagformulier uiterlijk op 31 december 2018 op te sturen naar:
Surplus Welzijn Oosterhout,
 t.a.v. Surplus Welzijn Informele Zorg
Klappeijstraat 44a
4901 HE OOSTERHOUT

Surplus Welzijn Informele Zorg keert de mantelzorgwaardering eind januari 2019 uit.

Op het niet toekennen van de waardering is geen bezwaar mogelijk.

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met Surplus Informele zorg via telefoonnummer (0162) 74 86 00. U kunt ook een e-mail sturen naar mantelzorg.oosterhout@surpluswelzijn.nl