Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Mantelzorgwaardering

De gemeente Oosterhout heeft veel waardering voor het werk dat mantelzorgers verrichten. Als blijk van waardering zetten we jaarlijks mantelzorgers in het zonnetje. Dit doen we door een mantelzorgwaardering toe te kennen. Deze waardering kan in de vorm geldbedrag of cadeaubonnen uitgereikt worden. De zorgvrager vraagt samen met de mantelzorger de waardering aan. De zorgvrager kan zelf bepalen aan wie de waardering wordt aangeboden.

Voor wie is de mantelzorgwaardering?

De mantelzorgwaardering is een blijk van waardering voor mantelzorgers die intensieve zorg verlenen aan een zorgvrager die in de gemeente Oosterhout woont. De mantelzorger zelf mag buiten de gemeente Oosterhout wonen. Het gaat om structurele zorg/hulp t.b.v. een thuiswonende zorgvrager of een zorgvrager die langdurig in een zorginstelling verblijft. Per zorgvrager mogen 4 mantelzorgers aangemeld worden voor de waardering.

Voor wie is de mantelzorgwaardering niet bedoeld?

De mantelzorgwaardering is niet voor diegenen die gebruikelijke zorg verlenen aan hun huisgenoten. Het gaat hier om taken als: stofzuigen, afwassen, de was doen, enzovoorts.

Per huishouden èn mantelzorger kan maar één aanvraag worden ingediend.

Mantelzorgwaardering aanvragen

Het formulier om mantelzorgwaardering aan te vragen is op papier verkrijgbaar bij Surplus Welzijn Oosterhout, of download het aanvraagformulier mantelzorgwaardering  met deze link. (pdf 1,37 MB)

U dient het ingevulde aanvraagformulier uiterlijk op 31 december 2018 op te sturen naar:
Surplus Welzijn Oosterhout,
 t.a.v. Surplus Welzijn Informele Zorg
Klappeijstraat 44a
4901 HE OOSTERHOUT

Surplus Welzijn Informele Zorg keert de mantelzorgwaardering eind januari 2019 uit.

Op het niet toekennen van de waardering is geen bezwaar mogelijk.

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met Surplus Informele zorg via telefoonnummer (0162) 74 86 00. U kunt ook een e-mail sturen naar mantelzorg.oosterhout@surpluswelzijn.nl

Folder mantelzorgwaardering 2018 (pdf, 212 kb)