Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Mantelzorgwaardering

De gemeente Oosterhout heeft veel waardering voor het werk dat mantelzorgers verrichten. Als blijk van waardering zetten we jaarlijks mantelzorgers in het zonnetje met:

  • de toekenning van de mantelzorgwaardering;
  • de ondersteuning van de jaarlijkse Mantelzorgdag georganiseerd door Rotaryclub De Warande en Surplus Welzijn.

Toekenning mantelzorgwaardering

De mantelzorgwaardering is een blijk van waardering voor mantelzorgers die intensieve zorg verlenen aan een zorgvrager die in de gemeente Oosterhout woont. De jaarlijkse mantelzorgwaardering kan in de vorm van een geldbedrag of cadeaubonnen uitgereikt worden. De zorgvrager vraagt samen met de mantelzorger(s) de waardering aan. De zorgvrager kan zelf bepalen aan wie de waardering wordt aangeboden.

Daarnaast geldt een aantal regels:

  • Er moet sprake zijn van intensieve zorg, van minimaal acht uur per week, structureel van aard en minimaal drie maanden;
  • Per zorgvrager mogen vier mantelzorgers van 18+ worden aangemeld;
  • Per mantelzorger kan één waardering worden ingediend; 
  • Als de zorgvrager is overleden na 1 april 2019 kan de waardering alsnog worden aangevraagd.

Voor wie is de mantelzorgwaardering niet bedoeld?

De mantelzorgwaardering is niet voor diegenen die gebruikelijke zorg verlenen aan hun huisgenoten. Het gaat hier om taken als: stofzuigen, afwassen, de was doen, enzovoorts. Of voor mantelzorgers die betaald krijgen voor deze taken. 

Mantelzorgwaardering aanvragen

De mantelzorgwaardering kunt u tot en met 31 december 2019 aanvragen via het digitale formulier. Wilt u toch een papieren versie ontvangen? Neem dan contact op met Surplus via telefoonnummer (0162) 74 86 00 of kom langs op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur (Klappeijstraat 44a, Oosterhout).

Surplus keert de mantelzorgwaardering eind januari 2020 uit.

Op het niet toekennen van de waardering is geen bezwaar mogelijk.

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met Surplus Informele zorg via telefoonnummer (0162) 74 86 00. U kunt ook een e-mail sturen naar mantelzorg.oosterhout@surpluswelzijn.nl