Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Over de gemeente

Oosterhout is een middelgrote gemeente die ligt in West-Brabant, op de grens met Midden-Brabant. Er wonen zo'n 55.620 inwoners in ruim 25.150 woningen. De gemeente bestaat uit de stad Oosterhout (49.960 inwoners) en drie kerkdorpen: Den Hout (1.260 inwoners), Oosteind (1.260 inwoners) en Dorst (3.140 inwoners).

Oosterhout is gunstig gelegen aan twee autosnelwegen, de A27 en de A59, en is ook over water (Wilhelminakanaal) en goederenspoor bereikbaar. Vandaar dat de gemeente een belangrijke economische functie heeft en ruim 4.600 grote en kleine bedrijven telt waar in totaal bijna 27.200 personen werkzaam zijn.

Naast de vele woningen en bedrijfsgebouwen kent Oosterhout ook fraaie historische panden, monumentale gebouwen en kunstwerken die getuigen van een lange en rijke historie.

Burgerijenquête en Buurt- en dorpsenquête weer gestart

Op dit moment loopt er weer een Burgerijenquête en een Buurt- en dorpsenquête. Heeft u per brief een uitnodiging van de gemeente gekregen om mee te doen aan één van deze onderzoeken? Ga naar de speciale website om de vragenlijst in te vullen. Let op: om daar te kunnen inloggen heeft u de unieke inlogcode nodig die in de uitnodigingsbrief staat.