De gemeente Oosterhout zet de polonaise in met slimme maatregelen om het jaarlijkse Carnaval in Kaaiendonk zo gezellig mogelijk te maken. Tijdens carnaval laten we zien dat 't er hier één groot feest is, maar dan wel zo veilig mogelijk.

Carnaval in Kaaiendonk is populair. Tijdens Elluf Elluf en andere feesten is de Klappeijstraat de plek om samen te komen en de gezelligheid op te zoeken, maar helaas is het ook een plek waar de drukte soms zorgen baart. De gemeente Oosterhout wil ervoor zorgen dat iedereen veilig en met veel leut carnaval kan vieren. Daarom gaat de gemeente crowd control en monitoring toepassen om de stroom feestvierders in goede banen te leiden.

Zo zorgen we voor een veilige viering

Op vrijdag, zaterdag en zondag verwachten we veel carnavalsvierders in de Klappeijstraat. Vanaf 18:00 uur op vrijdag en zaterdag en vanaf 16:00 uur op zondag zetten we extra beveiliging in die toezicht houden op de drukte in de Klappeijstraat. Op de momenten dat het té druk wordt, zetten we de Klappeijstraat af. Voor iedere persoon die de Klappeijstraat verlaat, mag er weer iemand naar binnen.

Belangrijk is dat deze maatregelen niet alleen de feestvreugde vergroten, maar ook de hulpdiensten voldoende ruimte geven in geval van een calamiteit in de Klappeijstraat. Verschillende signalen van bezoekers en uitbaters van kroegen hebben hun zorgen geuit over de drukte tijdens Elluf Elluf en hebben ingestemd om gezamenlijk ervoor te zorgen dat iedereen veilig en onbezorgd carnaval kan vieren.

Carnaval, 't feest van ons allemaol

Natuurlijk is de Klappeijstraat niet de enige plek om het carnaval in Kaaiendonk te vieren. Op de Markt, Hatsekideeplein, Leijsenhoek en Mathildastraat (La Cantina) en in de kerkdorpen kunnen vierders ook terecht voor de polonaise. Voor de jongeren is er in Leuttempel dun Bussel ‘Ut Kaais Walhalala’ met verschillende optredens van artiesten.