• Home
  • Nieuws - single
  • Inwoners in Oosterhout Zuid kunnen vanaf vandaag meedenken over een nieuw sportveld
Persberichten Nieuwsberichten

Sporten, bewegen en ontmoeten is leuk en gezond! Daarom gaat de gemeente Oosterhout in samenspraak met inwoners een sportveld in Oosterhout Zuid aanleggen. Inwoners van Oosterhout Zuid zijn van harte welkom om mee te denken over de locatie, de invulling en de officiële benaming van de sportplek.

Een (multifunctioneel) sportveld

Op een multifunctioneel sportveld kunnen inwoners van alle leeftijden elkaar ontmoeten en bewegen. Het sportveld kan op verschillende manieren worden ingericht. Denk aan een plek om te voetballen, te basketballen of andere sporten te beoefenen. Ook kunnen we op datzelfde sportveld ook fitness- en/of bootcamp toestellen plaatsen. Een sportveld voor iedereen!

De mogelijke locaties

Er zijn vier mogelijke locaties voor het sportveld, namelijk:

•    Grasveld tussen de Boerhaavelaan en de Buys Ballotlaan
•    Beiaard/Menorah-veldje bij de Burgemeester Materlaan
•    Het veld naast de moskee aan de Beneluxweg
•    Tegenover de Jumbo aan de Burgemeester Holtroplaan

Eerste fase

Alle inwoners van Oosterhout Zuid kunnen in de eerste fase hun voorkeur voor één van de vier locaties doorgeven via doemee.oosterhout.nl. De direct omwonenden hebben daarvoor een brief ontvangen. Daarnaast kunnen ook andere Oosterhouters in Zuid meedenken. Op alle mogelijke locaties staan daarom vanaf vandaag grote borden met de oproep om een voorkeur door te geven.

Het vervolg

De resultaten uit de eerste fase en de input vanuit de gemeentelijke organisatie worden gebundeld in een verslag. Op basis hiervan neemt het gemeentebestuur een besluit over de locatie van het sportveld. Op een later moment kunnen inwoners van Oosterhout Zuid meedenken over de invulling en de officiële naam voor het sportveld. “Op deze manier kunnen inwoners makkelijk en uitgebreid meedenken over een locatie om te sporten in hun directe omgeving. Zo wordt het een plek waar iedereen elkaar kan ontmoeten en samen kan bewegen”, aldus wethouder Clèmens Piena (Wijkwethouder voor Oosterhout Zuid).