Nieuwsberichten

De NAC Street League gaat in oktober 2022 van start in gemeente Oosterhout. Eerder zijn gemeentes Breda en Geertruidenberg al van start gegaan. Tijdens deze maatschappelijke straatvoetbalcompetitie gaan leerlingen van basisscholen aan de slag met sportiviteit, respect en andere maatschappelijke thema’s. Het eerste seizoen wordt middels een grootse kick-off afgetrapt met zes deelnemende scholen. De NAC Street League is bedoeld voor leerlingen uit groep 7 en 8 in Oosterhout. Inschrijven is mogelijk tot 1 juli 2022 bij de Buurtsportcoach.

Punten verdienen op basis van sportiviteit en respect

Leerlingen van verschillende basisscholen in Oosterhout gaan een straatvoetbalcompetitie spelen gedurende de NAC Street League. Aan de straatvoetbalcompetitie is een speciaal puntensysteem gekoppeld; het NOAD Puntensysteem. Daarmee kunnen teams, naast de gebruikelijke drie punten voor een overwinning, maar liefst zeven punten per wedstrijd verdienen op basis van sportiviteit en respect. Middels workshops en challenges gaan teams aan de slag met verschillende actuele maatschappelijke thema’s. Zo zijn er gedurende het seizoen verschillende manieren om extra punten te verdienen. Leerlingen kunnen onder andere punten krijgen voor het maken van wedstrijdverslagen en maatschappelijke buurtbijdrages. Een team wat zich het meeste inzet op maatschappelijk vlak, sportiviteit en respect maakt daarmee ook een grote kans op het kampioenschap. Zo wint aan het einde van het seizoen niet automatisch het team dat het beste kan voetballen.

Verantwoordelijk wethouder Arnoud Kastelijns is trots dat de NAC Street League in Oosterhout van start gaat. “Door voetbal als middel in te zetten, wordt het gedrag van jeugd positief beïnvloed. Het stimuleert basisschoolkinderen om op sportieve en respectvolle manier met elkaar om te gaan. Meer voor elkaar”, Aldus wethouder Kastelijns.

Aanwinst

Volgens Ilse Kleinjan, projectcoördinator NAC Street League, leeft de NAC Street League zowel in de gemeente Breda als in gemeente Geertruidenberg. Het project draait inmiddels twaalf jaar in Breda en twee jaar in Geertruidenberg. Projectcoördinator Kleinjan geeft aan dat de gemeente Oosterhout een aanwinst zal zijn voor het project. “Ook binnen Oosterhout is NAC Breda een begrip en zo hopen we nog meer maatschappelijke impact te creëren”, aldus projectcoördinator Kleinjan.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de NAC Street League Oosterhout? Neem dan contact op met NAC Maatschappelijk via maatschappelijk@nac.nl of bel (076) 52 145 00.