Nieuwsberichten
16 februari 2022 opening speeltuin in Slotpark

Het is zover! Het Slotpark heeft een heuse speeltuin! Kinderen kunnen hier klimmen, glijden, schommelen, draaien, balanceren en duikelen. Ook zijn er zandspeelplekken en muziekspellen. In het ontwerp van de speeltuin is er rekening gehouden met kinderen met een beperking. Zo kunnen alle kinderen van 0-12 jaar fijn samen plezier beleven in het park! De speeltuin wordt op woensdag 16 februari 2022 officieel geopend door wethouders Clèmens Piena en Dees Melsen.

Speeltuin met vijf slotjes

De speeltuin bestaat uit vijf losse toestellen, die samen een geheel vormen. Elk toestel is vernoemd naar één van de 5 (voormalige) slotjes; Borssele, Beveren, Limburg, Brakestein, en Spijtenburg. Door de opzet van de toestellen zijn alle kinderen enigszins spelend met elkaar verbonden. Bij de speelplek staan een aantal bankjes speciaal voor ouders, verzorgers, opa’s en oma’s. Zodat ook zij kunnen genieten van het plezier dat hun (klein)kinderen beleven in de speeltuin. Dankzij de houten toestellen en het zand gaat de speeltuin mooi op in de natuur en omgeving van het Slotpark. Mede verantwoordelijk wethouder Clèmens Piena vindt de speeltuin een mooie toevoeging aan de binnenstad. “Met de nabij gelegen schaaktafels in het Slotpark en een binnenstad met winkels en horeca is het mogelijk heel de dag plezier te beleven in het centrum”, aldus de wethouder openbare ruimte.

Ontwerp traject

De gemeente heeft rekening gehouden met de wensen van de kinderen in Oosterhout. In het voorjaar van 2020 zijn er vijf bedrijven gevraagd een ontwerp te maken voor de toekomstige speeltuin. Vier bedrijven hebben uiteindelijk een ontwerp ingediend. In de zomer van 2020 konden kinderen uit de gemeente Oosterhout online zijn/haar mening geven over de ontwerpen. Het ontwerp van KOMPAN BV is als winnaar uit de bus gekomen. Hierna moest er eerst een archeologisch onderzoek plaatsvinden en vervolgens werd er een aanvraag voor een bouwvergunning ingediend. Pas nadat de bouwvergunning definitief was, konden de (voorbereidende) werkzaamheden voor de speeltuin plaatsvinden. De speeltuin is inmiddels geplaatst en goedgekeurd. Kinderen kunnen nu al lekker spelen in deze speeltuin!

Verbinding met de binnenstad

Het slotpark maakt een prachtig deel uit van de binnenstad. Mede verantwoordelijk wethouder Dees Melsen is blij met de speeltuin als toevoeging voor de aantrekkelijkheid van de stad. “Deze iconische speeltuin is een prachtige voorziening voor de Oosterhoutse kinderen en hun ouders, maar maakt de binnenstad ook aantrekkelijk voor de bezoekers van buiten Oosterhout. Oosterhout zet zichzelf hiermee echt op de kaart als aantrekkelijke plek voor jonge gezinnen, die hier op bezoek komen. Daarom is de speeltuin ook gefinancierd vanuit het toeristisch fonds”, aldus de wethouder economie en toerisme.