Vorige week vond de jaarlijkse Oosterhoutse sportweek plaats. De sportweek telde maar liefst meer dan 60 sportclinics waar in totaal ca. 1500 leerlingen aan hebben deelgenomen. Het doel van de Oosterhoutse Sportweek is om leerlingen onder schooltijd kennis te laten maken met verschillende sport- en beweegactiviteiten. De betrokken sport- en beweegaanbieders laten tijdens de clinics gezamenlijk zien hoe leuk het is om te sporten en te bewegen. De week werd georganiseerd door Moove in samenwerking met vele sportverenigingen en sportaanbieders in Oosterhout.

De basisschoolklassen in de gemeente Oosterhout hadden zich wederom massaal ingeschreven bij Moove voor verschillende sportclinics. Onder schooltijd hebben de klassen kennis gemaakt met bepaalde takken van sport. Het aanbod varieerde dit jaar van teamsporten als korfbal en hockey tot individuele sporten, zoals handboogschieten, boksen, circus, fitness en atletiek. Daarnaast werd er dit jaar een nieuwe individuele activiteit geïntroduceerd genaamd ‘’urban sports’’. De jeugd heeft zich tijdens deze clinics uitgeleefd op stuntstepjes en longboards. De gedachte achter deze clinics is het leren bewegen in de vrije tijd. Veel basisschoolleerlingen beschikken namelijk over een stepje of een longboard/skateboard en werden op deze manier getriggerd om daar uitdagende trucs mee te doen, uiteraard op een veilige en verantwoordelijke wijze. Veel clinics vonden buiten plaats. Zelfs op de regenachtige dagen waren de klassen en de sport- en beweegaanbieders niet te stoppen, vele klassen zijn door weer en wind gegaan om deel te nemen aan de clinics. Al met al was het weer een succesvolle week waarin de Oosterhoutse jeugd werd geënthousiasmeerd om meer te gaan sporten en bewegen.

Extra dank gaat uit naar de betrokken sport- en beweegaanbieders die ervoor gezorgd hebben dat er een mooi sportaanbod is gecreëerd voor de basisscholen. We wensen iedereen nog succes in de laatste schoolweken en we kijken alweer uit naar een mooie zomer vol met sport- en beweeg activiteiten voor jong en oud.

Meer informatie

Vragen of opmerkingen? Stuur dan een mail naar Kay de Jong van Moove kay@mooveoosterhout.nl.