Besluitenlijst college

Op deze pagina vindt u een overzicht van de besluiten van het college. Het college vergadert meestal iedere dinsdag. De genomen besluiten worden gepubliceerd op donderdag. 

Besluitenlijst college

Bouwen voor de toekomst

Uitvoeringsplanning Integraal Huisvestingsplan

Financiële middelen voor investeringen in scholen in Oosterhout zijn opgenomen in de begroting van de gemeente Oosterhout. Het college van burgemeester en wethouders heeft de resterende middelen beschikbaar gesteld voor de uitbreiding van de Montessorischool en KBS De Meander in Oosterhout en de eerste inrichting van KBS Marcoen in Dorst.

Daarnaast heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om aanvullend onderzoek te doen naar het beste toekomstscenario’s voor vijf basisscholen. Deze onderzoeken geven een beter inzicht wat de benodigde investeringen zijn in de schoolgebouwen. Het college informeert de gemeenteraad hierover met een raadsinformatiebrief.

 

Verder heeft het college:

  • besloten het ontwerp voor het Santrijnpark aan te passen en de ondergrondse afvalcontainers aan de Donkerstraat verder in het Santrijnpark te plaatsen na overleg met omwonenden;
  • besloten om conform het inkoopadvies, de werkzaamheden ten behoeve van de voorbereiding en uitvoering van het project herinrichting Hoogstraat meervoudig onderhands aan te besteden en te gunnen met als uitgangspunt het ontwerp in bouwteamverband verder uit te werken;
  • besloten de Algemene Voorwaarden Huur sportaccommodaties Gemeente Oosterhout 2024 e.v. vast te stellen;
  • besloten de beleidsregel voor de toepassing van de Wet Bibob gemeente Oosterhout 2023 vast te stellen;
  • besloten met toepassing van de afwijkingsbevoegdheid, Akro Consult opdracht te geven voor de verdere uitwerking van de ontwikkelvisie en de daarbij horende ontwikkelstrategie en financiële onderbouwing t.b.v. Oosterhout Oost.