Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Aanslag lokale belastingen 2017

07-02-2017

Vanaf 18 februari 2017 ontvangen inwoners en bedrijven uit de gemeente Oosterhout de jaarlijkse aanslag voor gemeente- en waterschapsbelastingen. Wie belasting moet betalen ontvangt de aanslag van de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB). Wie gebruik maakt van de Berichtenbox (uw digitale postbus) van MijnOverheid, ontvangt via e-mail een bericht dat de aanslag in de Berichtenbox zit. Wie nog geen Berichtenbox heeft, ontvangt een papieren aanslag per post.

Uw aanslag voortaan digitaal?

U kunt zich aanmelden voor de digitale aanslag en andere correspondentie van de BWB op www.mijn.overheid.nl met uw DigiD. Kies bij Instellingen onder Samenwerkingsverbanden voor Belastingsamenwerking West-Brabant. U krijgt dan de volgende aanslag voor lokale belastingen in uw Berichtenbox.

Hoe te betalen

Bij uw belastingaanslag zit geen acceptgirokaart meer. Er zijn verschillende manieren om te betalen.

  • Overmaken met een overschrijving, via internetbankieren of overschrijvingskaart.
  • Contant of per pin bij één van de GWK Travelex kantoren: www.gwktravelex.nl.

Vragen? Meer informatie

Kijk voor informatie en vragen en antwoorden op www.bwbrabant.nl of bel de BWB op (076) 529 83 00 bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 09:00 uur - 15:00 uur en op vrijdag van 09:00 uur – 12:30 uur.  

Update: 20/02/2017

Verkeerd bezorgde aanslagen

Afgelopen weekend ontvingen inwoners van gemeenten in West-Brabant de gecombineerde gemeente- en belastingaanslag van de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB). Helaas ontvingen ruim 700 mensen in hun Berichtenbox van MijnOverheid een aanslag, die niet voor hen is bedoeld. Het gaat hier om de aanslag van één inwoner van Dongen. Dat gebeurde in Bergen op Zoom, Roosendaal, Woensdrecht, Dongen, Oosterhout en Moerdijk. De BWB regelt namens de gemeenten en het Waterschap Brabantse Delta de belastingzaken.

BWB-directeur Stoffelen: "Dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren. Het is een zeer vervelende fout, vooral voor de betrokkenen. We gaan hen als eerste hiervan op de hoogte stellen en zorgen dat ze zo snel mogelijk hun juiste aanslag per post krijgen." 

Bij het ontdekken van de fout is de BWB meteen gestopt met het verzenden van de aanslagen. De BWB zoekt op dit moment uit hoe dit kon gebeuren, waar het is misgegaan en hoe ze het zo snel mogelijk kunnen oplossen. Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de BWB via telefoonnummer (076) 529 83 00.