Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Aanvragen bijdrage toeristisch fonds 2e helft 2017

17-07-2017

Initiatieven kunnen aanspraak maken op bijdrage uit toeristisch fonds

Het toeristisch fonds is voor de tweede keer dit jaar op zoek naar goede initiatieven om de toeristische aantrekkingskracht van Oosterhout te vergroten. Bedrijven, instellingen of burgers die plannen hebben om het toerisme te bevorderen, kunnen tot 15 augustus 2017 een aanvraag indienen bij de gemeente voor een bijdrage uit het toeristisch fonds. Het Platform Toerisme beoordeelt de aanvragen en adviseert het college over welke aanvragen het verdienen om gehonoreerd  te worden.

Al acht aanvragen gehonoreerd

Eerder dit jaar konden geïnteresseerden al een aanvraag indienen voor de eerste helft van het jaar. Dit heeft een mooie oogst opgeleverd; maar liefst acht aanvragen zijn gehonoreerd. Zo krijgen initiatieven als het zomerorkest in Dorst, de Biënnale, het Camelot Beach handbal toernooi, een project voor duurzame aankleding van de Oosterhoutse binnenstad en verschillende nieuwe thematische fiets- en speurtochten een bijdrage uit het toeristisch fonds. Bijna €38.000,- is in de eerste helft van het jaar door het toeristisch fonds beschikbaar gesteld.

Nieuwe aanvraagronde

Omdat het fonds in 2017 van start is gegaan, gelden voor dit jaar andere indieningstermijnen dan voor andere subsidies. Tot 15 augustus 2017 kunnen geïnteresseerden opnieuw een aanvraag indienen voor een bijdrage uit het toeristisch fonds 2017. Er is namelijk nog ruimte voor nieuwe initiatieven voor de tweede helft van dit jaar. Uiteraard kunnen geïnteresseerden ook al een aanvraag voor een bijdrage voor de eerste helft van 2018 indienen. Dit kan tot 1 oktober 2017. Het Platform Toerisme behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Het Platform Toerisme is een adviesorgaan dat bestaat uit professionals uit de vrijetijdssector.

Voorwaarden en aanvraagformulier

Het toeristisch fonds wil initiatieven ondersteunen die Oosterhout aantrekkelijker maken voor toeristen, als vakantiebestemming of voor een kort verblijf. De ingediende plannen moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Op deze pagina staan de voorwaarden en het aanvraagformulier dat geïnteresseerden kunnen indienen voor een bijdrage uit het toeristisch fonds.