Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Investeren in zonnepanelen op dak gemeentewerf

05-11-2018

In samenwerking met Gemeente Oosterhout en ideële coöperatie Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) voert Solisplan een plan uit om de gemeentewerf te verduurzamen met behulp van zonnepanelen. Op de daken is ruimte voor 1.427 zonnepanelen. Dankzij speciaal ontwikkelde Zonne Obligaties geeft Solisplan inwoners uit Oosterhout de mogelijkheid te investeren in deze panelen en zo mee te profiteren van de zon.

Hoe werkt het?

De ZonneDelen geven “recht” op de productie van uw (deel van een) zonnepaneel. Net zoals zonnepanelen op uw eigen huis is het uiteindelijke rendement afhankelijk van de hoeveelheid zonnestroom en de dan geldende energieprijzen. Daarnaast ontvangt u gedurende 14 jaar ook de inleg weer terug. Klanten van Qurrent ontvangen een aanvullende opslag van 1,037 eurocent per opgewekte KWh.

Wat kost het?

Eén zonnepaneel bestaat uit 25 zonnedelen. Voor €25 per zonnedeel worden inwoners van Oosterhout deelnemer in het project (obligatiehouder). Hierin zijn direct alle kosten, zoals naast het zonnepanelensysteem zelf, ook onderhoud, verzekering en administratie meegenomen. Het is dus eenmalig investeren, daarna jarenlang meedelen in de opbrengst. Per huisadres mogen in eerste instantie maximaal 200 zonnedelen aangekocht worden. Op 3 november is dit maximum verhoogd naar 400 zonnedelen per huisadres.

Wat levert het op?

Het rendement van een Zonnedeel zal liggen rond 3,5 % per jaar en kan nog een enigszins (verglijkbaar met het SDE+ subsidie) variëren. Het risico wordt in de loop van de jaren gelijkmatig minder, omdat jaarlijks 1/14-deel van de inleg wordt afgelost

Meer informatie

ZonnepanelenDelen is ingeschakeld om de verkoop en informatie te faciliteren. Deze organisatie heeft reeds meer dan 65 projecten in productie en succesvol gefinancierd. Op de website van Zonnepanelendelen (www.zonnepanelendelen.nl/project/oosterhout) is uitgebreide informatie over het project Zonnedak Oosterhout. Heeft u vragen over de Zon Obligaties? Neem dan contact op met via info@zonnepanelendelen.nl.

Inschrijven

De inschrijving voor de Zon Obligaties loopt via het de website:www.zonnepanelendelen.nl/project/oosterhout