Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Monumentale fietsroute zondag 10 september

22-08-2017

Boeren, burgers en buitenlui opgelet: Fiets op zondag 10 september een prachtige route langs diverse monumenten in de gemeente Oosterhout en ontdek het verleden.

Op die dag organiseren de Oosterhoutse Fietsdagen en Open Monumentendag Oosterhout namelijk een Monumentale fietsroute. U kunt kiezen uit fietsroutes van 20, 30, 40 of 50 kilometer. Diverse monumenten zijn deze zondag gratis toegankelijk en in sommige worden speciale activiteiten georganiseerd.

Het thema van deze Monumentale fietsroute is ‘Boeren, burgers en buitenlui’, dit is het landelijke thema van de Open Monumentendag 2017. Het is de uitroep waarmee een stads- of dorpsomroeper vroeger de aandacht van zijn publiek trok. De dorpsomroeper was eeuwenlang de brenger van belangrijk nieuws. Op 10 september wordt u tijdens de fietstocht meegenomen in een zoektocht naar de straten, gebouwen en mensen van toen en hun onderlinge economische en culturele relaties. Het is verbonden met gebouwen, monumenten en andere objecten: van boerderijen, fabrieken, werkplaatsen, kloosters en molens tot markten en bierbrouwerijen.

Er zijn deze dag twee startlocaties:

  • Activiteitencentrum Slotjes, Slotjesveld 15 in Oosterhout - 20, 30, 40 en 50 kilometer en
  • Herberg ’t Klosterke, Houtse Heuvel 28 in Den Hout - 20, 40 en 50 kilometer.

U kunt zich ter plekke inschrijven inschrijven van 10.00 tot 13.00 uur en direct starten. Deelname kost € 5,- per persoon. Hiervoor ontvangt u een route- en monumentenbeschrijving, iets lekkers onderweg, toegang tot diverse monumenten en u maakt kans op de dagprijs. Bovendien steunt u met deze bijdrage het goede doel voor 2017: het MEK. Kinderen tot 16 jaar fietsen gratis mee.