Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Oosterhout zoekt nieuwe burgemeester

01-06-2018

Tekeningen, enquêtes, bijeenkomsten, wensen en meningen

De zoektocht naar een nieuwe burgemeester voor Oosterhout is begonnen. De eerste stap is het maken van een profielschets; wat verwachten wij, inwoners van Oosterhout, van onze nieuwe burgemeester? Tot 21 juni kunnen inwoners, ondernemers en andere betrokkenen invloed uitoefenen op de profielschets. De gemeente organiseert diverse activiteiten, al dan niet in samenwerking met anderen om de wensen en gedachten over een nieuwe burgemeester op te halen. Op 21 juni overhandigt de gemeenteraad namens ons allemaal de ‘profielschets’ aan de commissaris van de Koning. Dit gebeurt tijdens een bijzondere raadsvergadering. Deze vergadering is openbaar en wordt ook uitgezonden via raad.oosterhout.nl/uitzendingen en de ORTS.

 

Tekenwedstrijd

Allereerst zijn we deze week gestart met een tekenwedstrijd voor de jeugd. Kinderen mogen hun gewenste burgemeester tekenen. De tekenplaat is afgedrukt in Weekblad Oosterhout en verspreid op de basisscholen. De tekeningen moeten voor 19 juni 17 uur zijn ingeleverd op school of op het stadhuis. Prijsuitreiking is op 21 juni tijdens de raadsvergadering en er zijn leuke prijzen te winnen. De mooiste, leukste of origineelste tekeningen komen in Theek5 te hangen. Op zondag 10 juni is nog een tweede activiteit voor kinderen georganiseerd. Ze kunnen tijdens de Kinderrommelmarkt in het Floralia Park tussen 11 en 16 uur een ambtsketen knutselen. 

Enquêtes en gesprekken

Op maandag 4 juni wordt een enquête uitgezet onder het gemeentelijke internetpanel. Daarnaast zult u de komende tijd kleine teams raadsleden, collegeleden en ambtenaren aantreffen op diverse plekken in de stad en de kerkdorpen. Zij gaan met u in gesprek over uw wensen voor een de nieuwe burgemeester. Ook is er een ‘achterwerk in de kast’/’man bijt hond’-achtige kast aanwezig waarin belangstellenden bijvoorbeeld een vraag aan de burgemeesterskandidaten kunnen stellen voor tijdens de sollicitatiegesprekken. 

De planning is als volgt: 

 • Woensdag 6 juni vanaf 14 uur, weekmarkt winkelcentrum Zuiderhout
 • Donderdag 7 juni vanaf 19 uur, avondvierdaagse (Twins)
 • Vrijdag 8 juni vanaf 19 uur, avondvierdaagse (Basiliekplein)
 • Zaterdag 9 juni vanaf 13.30 uur, steprace Den Hout         
 • Zondag 10 juni vanaf 11 uur, kinderrommelmarkt, Floralia Park, Beneluxweg 63
 • Dinsdag 12 juni vanaf 14 uur, winkelcentrum Arkendonk
 • Woensdag 13 juni vanaf 13.30 uur, buitenspeeldag Oosteind, Maalderijstraat (de buitenspeeldag zelf start om 12.15 uur)
 • Donderdag 14 juni vanaf 14 uur, binnenstad, kruising Keiweg/Kerkstraat
 • Vrijdag 15 juni vanaf 19 uur, ballonfiësta Slotjesveld (ballonfiësta is dan al gestart)
 • Zaterdag 16 juni vanaf 13 uur, Montmartre op de Heuvel (Montmartre zelf start om 12 uur)
 • Zondag 17 juni vanaf 12 uur, midzomernachtfeest Dorst, jaarmarkt, pierement (nabij Dennenlaan/Pijnboomstraat

Vertrouwenscommissie

Alle inbreng wordt vanaf 18 juni verwerkt in een profielschets. Op 21 juni biedt de gemeenteraad dit document aan, aan de Commissaris van de Koning tijdens de bijzondere raadsvergadering. De provincie Noord-Brabant stelt vervolgens de vacature open. Op 21 juni stelt de gemeenteraad ook de zogenoemde ‘vertrouwenscommissie’ in die de zoektocht naar de nieuwe burgemeester verder zal begeleiden. In september en oktober zullen de sollicitatiegesprekken plaatsvinden. In voorbereiding hierop zal de vertrouwenscommissie nogmaals een beroep op u doen. Daarover volgt later meer informatie. De verwachting is om de nieuwe burgemeester eind dit jaar te kunnen verwelkomen.

Voor meer informatie over de zoektocht kunt u kijken op https://raad.oosterhout.nl/burgemeesterzoektocht. Contact met de raadsgriffie kan via 0162-489221 of griffie@oosterhout.nl. De tekening is ook via de site te downloaden, net als een infographic over wat een burgemeester allemaal doet voor de stad.