Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Oranje kroonringen voor plastic afval

14-03-2017

De gemeente heeft op diverse plaatsen in Oosterhout oranje ringen aan lantaarnpalen bevestigd, waaraan zakken met plastic afval gehangen kunnen worden. Dat is handig, want die ringen zorgen voor minder rommel op straat.

We vragen u om uw zakken plastic afval alleen op de dag van inzameling aan de oranje ringen te hangen, anders blijven de zakken te lang hangen. De kans is dan groot dat bijvoorbeeld vogels of katten de zakken openscheuren, zodat afval alsnog op straat terecht komt.

We krijgen regelmatig de vraag waarom de ringen niet overal geplaatst kunnen worden. Dat komt omdat er niet overal lantaarnpalen staan waaraan de ringen bevestigd kunnen worden. De gemeente plaatst de ringen alleen op lantaarnpalen die in de buurt staan van een aanbiedplaats.

Meer informatie?
Meer informatie over afvalinzameling vindt u op deze website. Heeft u vragen, dan kunt u bellen naar het gratis informatienummer van de Helpdesk Afval: 0800 – 333 66 99. De Helpdesk is op werkdagen bereikbaar van 08.00 tot 18.00 uur. In de Afvalwijzer vindt u ook meer informatie over de afvalinzameling. Download hiervoor de gratis app AfvalWijzer, of kijk op www.mijnafvalwijzer.nl