Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Winnaars Cultuurprijs en Stimuleringsprijs

18-03-2019

Cultuurprijs: wethouder Piena en Mary Hohmann

Cultuurprijs: Stichting BOCK

Stimuleringsprijs: 365+1 Beeldbad (H19 en Stichting BOCK)

Zondag 17 maart reikte wethouder Clemens Piena de Cultuurprijs en de Stimuleringsprijs uit. De Cultuurprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of vereniging die actief is in het culturele veld. Oosterhouters dragen de kandidaten voor en een vakjury bepaalt de winnaars.

Cultuurprijs

De Cultuurprijs ging naar Stichting BOCK. Mary Hohmann (weduwe van Piet Hohmann) nam de prijs in ontvangst. Stichting BOCK bestaat uit verschillende kunstenaars die gehuisvest zijn in voormalig zwembad De Blikken. Ze organiseren sociale, maatschappelijke en artistieke happenings voor een breed publiek.

Stimuleringsprijs

De Stimuleringsprijs werd gewonnen door ‘365+1 Beeldbad’, een project van H19 en Stichting BOCK: elke dag een kunstwerkje op tegelformaat met als resultaat één groot kunstwerk. Het project heeft tientallen kunstenaars door het hele land met elkaar verbonden en geïnspireerd. In 2020 wordt de samenwerking opnieuw gezocht en staat het artistieke en kunstzinnige proces dat een kunstenaar doorloopt gedurende een jaar centraal. Het publiek is getuige door het proces te volgen via filmpjes en social media.

Genomineerden

Voor de Cultuurprijs waren ook Stichting Ludens, schrijver en kunstenaar Eus Roovers en Stichting Muziekschelp van stadstuin De Schelp genomineerd. Voor de Stimuleringsprijs werden modeontwerpster Anne Oomen, ontwerper Jeroen Verdaasdonk, Gert Jan Jansen met ‘gedichten in Oosterhout’ en Koninklijke Muziekvereniging Oosterhout met het project ‘Muziek is Chill’ genomineerd.