Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

www.inoosterhout.nl

04-09-2019

Het complete sport- en cultuuraanbod nu op één website

 

 

www.inoosterhout.nl

Wethouder Piena (cultuur) lanceerde vandaag de website www.inoosterhout.nl. De website brengt vraag en aanbod op het gebied van sport en cultuur bij elkaar. Aanbieders kunnen zich via de website registreren en vervolgens hun activiteiten aanbieden. Iedereen die geïnteresseerd is kan zich via de website inschrijven voor die activiteiten. “Daarmee komen vraag en aanbod bij elkaar”, aldus wethouder Piena.

Op de website worden sport- en culturele activiteiten aangeboden voor verschillende doelgroepen: kinderen tot 12 jaar, jeugd van 12-18 jaar en volwassenen. Ook het complete sport- en beweegaanbod voor aangepast sporten is terug te vinden via de website.

Brede Buurt

De website is ontstaan uit het principe van ‘de Brede Buurt’, een programma waarin ondersteuning, educatie en activiteiten op het gebied van sport & bewegen en kunst & cultuur centraal staan. De Brede Buurt is een samenwerking tussen MOOVE, H19, Theek5, Delta Onderwijs, Surplus Welzijn en de gemeente Oosterhout.

Samen bereik je meer dan alleen

In verschillende wijken in Oosterhout zijn buurtteams actief die zorgen voor beleving in de wijk voor iedereen, door allerlei sport- en cultuuractiviteiten aan te bieden. Van kindersportmiddagen en zingend Nederlands leren tot computerles voor senioren. Die buurtteams bestaan uit professionals van MOOVE, H19, Theek5 en Delta Onderwijs. Ze werken daarbij nauw samen met iedereen in de wijk: organisaties, jonge talenten en voorzieningen. “Sport en Cultuur zijn niet alleen leuk als activiteit, maar hebben ook een verbindende functie. Samen met de inwoners en organisaties werken we met dit aanbod aan de cohesie in de wijken”, aldus wethouder Piena.

Sjors Sportief/Creatief is nu InOosterhout

Alle kinderen uit het basisonderwijs in Oosterhout hebben inmiddels op school het InOosterhout boekje ontvangen. In dit boekje vinden zij allerlei sportieve en creatieve workshops, waaraan zij (vaak gratis) kunnen deelnemen om kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Wethouder Piena: “Op die manier hoeven kinderen niet direct lid te worden van een vereniging, maar kunnen ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennismaken met meer dan 80 activiteiten”. Kinderen kunnen bijvoorbeeld kennismaken met handboogschieten, kickboksen, kunstschaatsen, snorkelen, badminton, dansen, lasergamen, scouting en tennis. Ook voor de creatieveling is er genoeg: toneelspelen, robots bouwen en programmeren, muziek maken, tekenen en schilderen en knutselen bijvoorbeeld. Inschrijven voor de activiteiten kan vanaf nu via de website www.inoosterhout.nl en kan gedurende het gehele schooljaar. Inloggen kan met inlognaam en wachtwoord die ook voor sjorssportief.nl gebruikt werden.

“Kinderen verbinden aan sport en cultuur is één van onze speerpunten. Dankzij dit concept krijgt ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur. En het stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen”, aldus de wethouder.

De website InOosterhout is een samenwerking tussen MOOVE, H19, Theek5, Delta Onderwijs en de gemeente Oosterhout.

Aanbieders die vragen hebben of kansen zien voor samenwerking, kunnen contact opnemen met Joost Verschuren van MOOVE via e-mailadres joost@mooveoosterhout.nl