Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Zaterdag 17 maart gratis compost afhalen

05-03-2018

Den Ouden Groenrecycling organiseert op zaterdag 17 maart een compostactie voor inwoners (particulieren) van de gemeenten Oosterhout en Geertruidenberg. Inwoners kunnen zaterdag 17 maart tussen 08.00 en 14.00 uur gratis compost afhalen bij de compostering aan de Statendamweg 100 in Oosterhout.

Voorwaarden

  • Alleen voor inwoners van de gemeenten Oosterhout en Geertruidenberg (niet voor bedrijven)
  • Alleen afhalen met auto/tractor met aanhanger of bestelauto, of zelf vullen van plastic zakken, emmers of bakken
  • Maximaal 6 m3 per huishouden

Er is een kraanwagen/laadschop aanwezig die uw aanhanger kan beladen. Voor het vullen van plastic zakken, emmers of cementkuipen kunt u het beste zelf een schop of riek meenemen.

Praktische tips 

  • Heeft u last van een te zure grond (te lage pH), te droge grond of een harde bovengrond, dan is groencompost het ideale middel om de grondstructuur te verbeteren. Samen met een giftmengmeststof (NPK 12-10-18) geeft dit een goede groei van uw planten en gazon.
  • De compost die wordt verstrekt is schone groencompost, gemaakt van plantsoenafval dat is ingezameld via de milieustraat en eigen plantsoen onderhoudsdiensten. Deze is bemonsterd en geanalyseerd en voldoet prima als bodemverbeteraar. De te verbruiken hoeveelheid is 100 - 200 liter per 10 m2. Voor geïnteresseerden is een analyserapport beschikbaar. 
  • De compost kan ook verwerkt worden in plantenbakken waarbij u de oude grond vermengt met 25% compost. Gebruik de compost nooit puur, want dat is slecht voor de plantenwortels. Wat doormengen met scherp zand is ook mogelijk.
  •