Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Zomerkaravaan 2019

20-06-2019

Oosterhoutse Zomerkaravaan in de zomervakantie

Activiteiten voor kinderen en jongeren

Tijdens de zomervakantie wordt dit jaar weer de Zomerkaravaan georganiseerd. In de vakantieweken vinden er overal in de gemeente activiteiten plaats voor de jeugd, waaraan zij gratis deel kunnen nemen. Wethouder Willemsen: “Dankzij de medewerking van allerlei Oosterhoutse verenigingen en organisaties en betrokken vrijwilligers hebben we weer een geweldig programma kunnen samenstellen. Zo kunnen ook de thuisblijvers en degenen die zich geen lange vakantie kunnen veroorloven tijdens de zomervakantie toch lekker spelen en sporten”. De Zomerkaravaan is een initiatief van de gemeente Oosterhout, JONG en MOOVE.

Aanbod voor een brede doelgroep

Wethouder Willemsen: “De uitdaging was om iets te organiseren voor een brede doelgroep. Niet alleen voor de allerkleinsten, maar ook voor tieners en jongeren. En dat is gelukt. Morgen trappen we af met discozwemmen met DJ V&T in het buitenbad van de Warande”. Kinderen kunnen tijdens de Zomerkaravaan allerlei creatieve workshops volgen, handlettering, schilderen en een DJ workshop bijvoorbeeld. Voor de sportievelingen is er ook genoeg te beleven: een beach voetbal toernooi, Cruijf Court voetbal en de Warande triatlon. De allerkleinsten kunnen meedoen aan de peuterdans in het Slotpark of naar de interactieve voorstelling van Dikkie Dik in de Bussel. Zomerspelen, zomercircus, kliederen met klei, speurtochten, kindertheater en nog veel meer.

Betrokken organisaties

Organisaties die aan de Zomerkaravaan meedoen zijn bijvoorbeeld Theek5, BOCK, H19, Oud Oosterhout, Circuskunst en MEK. Wethouder Willemsen: “Door samen te werken en samen op te trekken, geef je meer bekendheid aan verschillende activiteiten en organisaties in Oosterhout. Er ontstaan nieuwe initiatieven en samenwerkingsverbanden, dat is mooi om te zien. Ik ben ook heel trots op al die vrijwilligers die zich hebben ingezet voor de kinderen in Dommelbergen en Oosterheide, door in de wijk voor de jeugd allerlei activiteiten aan te bieden”.

De sportcoaches deelden deze week de eerste flyers uit op de basisscholen.

Op www.oosterhout.nl/zomerkaravaan is alle informatie over de Zomerkaravaan terug te vinden.