Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Zondag 19 mei Watermarkt op de gemeentewerf

14-05-2019

Wat doe je bij extreme regenbuien of droogte? De klimaatsverandering laat zien dat we allemaal ons steentje bij moeten dragen om droogte en wateroverlast te verminderen. Tijdens de Watermarkt op 19 mei vertellen verschillende waterpartners over het belang en het gebruik van water. Naast de informatieve watermarkt is er genoeg te doen voor de jeugd, zoals een wandeling door het riool en leuke watergames. Tussen 10.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom bij de gemeentewerf in Oosterhout (Kanaalstraat 1). 

Wethouder Piena: ‘’Water is voor iedereen ontzettend belangrijk. We gebruiken water in het huishouden, in de badkamer, om in te sporten en nog veel meer. De klimaatsverandering vraagt ons bewuster om te gaan met water. Denk bijvoorbeeld aan de opwarming van de aarde die zorgt voor meer regenbuien. De gemeente probeert het regenwater zo goed mogelijk op te vangen, maar ook inwoners kunnen met kleine handelingen al grote verschillen maken. Op de Watermarkt kun je zien hoe’’.

Rioolwandeling

Ook dit jaar is het mogelijk om een kijkje te nemen in het regenwaterriool. Geïnteresseerden kunnen zich op de Watermarkt aanmelden. De gemeente zorgt voor overalls en regenlaarzen. De rioolwandeling is weerafhankelijk. Dat betekent dat de wandeling bij slecht weer helaas niet door kan gaan.

Watergames

Voor de jeugd zijn er allerlei leuke (water)games. Kruip in een aquabal, ga de boot op met de waterscouting of spuit eens met een echte brandweerspuit. Ook kun je meedoen aan de workshop Waterspuwer maken of lekker het springkussen op.

Start Week van ons Water 

Op vrijdag 10 mei vond de Rioolbattle plaats en werd de Week van ons Water officieel geopend. Kijk voor meer informatie over de Week van ons Water op www.weekvanonswaterinbrabant.nl.