Beste Oosterhouters Coronavirus Nieuwsberichten

Beste Oosterhouters, eindelijk weer kermis!

Eindelijk is het zo ver; de kermis draait weer in Oosterhout! We hebben dit mooie evenement een jaar moeten missen. Voor velen is kermis al generaties lang hét feest dat inwoners en families in Oosterhout op de been brengt. Vroeger spaarde men nog in kermispotten die tijdens de kermis werden leeggehaald. Vaak wist men niet meer hoeveel geld erin was gestopt, dus was het een verrassing hoeveel geld eruit zou komen. Waar hele groepen mensen nog niet op vakantie gingen of gewoonweg niet konden, waren de kermisdagen in de zomer hét moment van het jaar. Er zijn ongetwijfeld heel wat vriendschappen en relaties ontstaan op de Oosterhoutse kermis. Nog steeds is de kermis een mooie plek om elkaar aan het einde van de zomer weer te ontmoeten.

Na de wat sobere laatste anderhalf jaar, waren veel mensen toe aan een echte Oosterhoutse kermis. Gelukkig bleek het mogelijk een ”anderhalve- meter-evenement” te organiseren, zodat iedereen de kermis kan bezoeken. Er zijn kosten nog moeite gespaard door onze geweldige medewerkers. Toen we te horen kregen dat de kermis mogelijk kon doorgaan, zijn zij vol overgave aan de slag gegaan. Ik ben ze heel dankbaar voor de creatieve manier waarop zij dit hebben geregeld. Denk aan het monitoren van het aantal mensen en het uitzetten van de looprichting. We wilden dat op zo’n manier regelen, dat het niet vervelend is en toch natuurlijk aanvoelt. Zelfs de kleine clown Milko van Circus Renz werd ingezet en verkleed als agent, om dit op een komische manier te laten verlopen.

Net terug van vakantie konden Christel en ik het niet laten om de kermis te bezoeken. Het was zaterdagavond en ondanks de bewolking toch zwoel weer. Toen we op het kermisterrein aankwamen zag je het gelijk: mensen waren vrolijk en hadden het blijkbaar goed naar hun zin. De lampjes flikkerden en de muziek knalde door de boxen. Wat een fijne sfeer! Dit vroeg om nog meer actie; bij onze eigen Oosterhoutse exploitant Auke Redelaar pakte ik de hamer vast en gaf de Kop van Jut een flinke tik. En warempel: de sirene ging af! Ik schrok er zelf van; wat een sensatie. Ik heb nog even met hem gesproken. Ook hij was blij om na een bewogen jaar weer op de Oosterhoutse Kermis te kunnen staan.

Er volgden meer ontmoetingen. Bij een grote slingerattractie waar we stonden te kijken, herkende ik opeens iemand in de cabine die erbij stond. Het was Frans uit Vlijmen met zijn echtgenote. Een exploitant die ik vroeger als wethouder in Heusden nog had leren kennen. Dus snel even bij hem binnen om op anderhalve meter goedendag te zeggen. Eenmaal binnen bleek er nog een andere man te zijn. Een zekere Paul die bij Christel op de basisschool had gezeten. Hij was, net als Frans, in het kermisvak terechtgekomen. Ondanks het moeilijke jaar zag de toekomst er volgens hem weer wat beter uit. Na een gezellig gesprek liepen we nog even over de Markt. Daar konden we de voorzitter van de horecavereniging Dré de Jong nog even feliciteren met zijn vijfenzestigste verjaardag. Het was gezellig druk op de Markt en ook op zijn terras, waar we weer heel wat bekenden tegenkwamen.

Het is leuk om terug te komen van vakantie en te zien dat het leven weer op een positieve manier op gang begint te komen. Ik hoop dat we een mooi tweede helft van het jaar tegemoet mogen gaan en dat wens ik jullie allen toe. Ook namens Christel.

 

Oosterhout, meer voor elkaar

Mark Buijs, burgemeester van Oosterhout

Nieuws

Voor het overige nieuws kunt u kiezen uit de volgende nieuwscategorieën: