Beste Oosterhouters Coronavirus Nieuwsberichten

Beste Oosterhouters

Weer een mooie inspirerende Oosterhoutse plek

De trein die werk heet, gaat weer langzaam maar zeker rijden.Het aantal afspraken begint weer toe te nemen. De meeste mensen zijn terug van vakantie en dat merk ik aan mijn afspraken. Ook het politieke reces (pauze) is voorbij, dus ben ik de laatste weken aan het lezen geweest en heb ik de mails weggewerkt. Langzaamaan kom ik weer op vlieghoogte. Dat is ook belangrijk, want er komen nog stevige uitdagingen op ons af zo’n driekwart jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat wordt weer lekker de mouwen opstropen en hopen dat we weer goed met jullie en elkaar kunnen samenwerken. We gaan met de Raad en het College binnenkort weer mooie bezoeken aan de wijken en buurten brengen. Het is voor ons belangrijk om te weten wat jullie bezighoudt.

Over onze buurt gesproken. Onze buren zijn net terug van een weekje weg. Ze zijn de tuin aan het versieren met vlaggetjes en lampen, want de kleine tweeling en hun grotere broertje zijn vlak achter elkaar jarig en vieren gezamenlijk hun feestje, spannend hoor. In hun afwezigheid kwam de pakketbezorger twee grote dozen bij ons afleveren. Dit zouden zomaar de cadeautjes voor de tweeling kunnen zijn. Ik hoop dat ze een leuk feestje gaan vieren met familie, kennissen, vriendjes en vriendinnetjes. In ieder geval van harte gefeliciteerd!

Het idee om met een aantal familieleden iets leuks te doen hadden Christel en ik ook opgepakt. Zonder dat er iemand jarig was, maar omdat het na al die vakanties weer leuk is om elkaar te zien. Ook wilde ik, als trotse burgemeester, ze graag Oosterhouts nieuwste culturele broedplaats in ontwikkeling laten zien. We hadden haar en mijn broer met vrouw en kinderen uitgenodigd om iets leuks in Oosterhout te doen en natuurlijk mochten Niels, Lars en Nathalie daarbij niet ontbreken. Zij kwamen vanuit Tilburg naar ons toe. De bedoeling was om naar het Galvanitas terrein te gaan. Een prachtige mooie nieuwe plek in Oosterhout met een hele speciale sfeer.

Naast dat het een plek is waar zo’n beetje al het schoolmeubilair van Nederland is gemaakt, waarop de meeste mensen van mijn leeftijd zeker hebben gezeten, is het een prachtige industriële plek. Je kunt in deze prachtige omgeving studeren, werken, heerlijk eten met je voeten in het zand, van echt prachtige kunst genieten en er is een brouwerij van speciaalbieren gevestigd. Al deze zaken zijn in nieuwe concepten gegoten. Het werkt dus allemaal nét even anders dan normaal, maar wat een topkwaliteit. De sfeer is uniek, maar belangrijker nog: er valt van alles te bewonderen en verwonderen en het is er echt gezellig.

Christel, de rest van de familie en ik hebben het er uiterst goed naar onze zin gehad. Naast dat we echt van het gezelschap hebben genoten, hebben we daar een aantal uren heerlijk vertoefd. Echt een typisch Oosterhoutse plek voor alle Oosterhouters. Ik zou zeker eens gaan kijken. Het is de moeite waard  en wordt in de toekomst alleen maar mooier!

Oosterhout, meer voor elkaar!

Mark Buijs, burgemeester van Oosterhout

Nieuws

Voor het overige nieuws kunt u kiezen uit de volgende nieuwscategorieën: