Wil je je wijk nog mooier maken? Dat kan! Hoe? Leg samen met je buurtgenoten een prachtige bloemenweide aan!

Win-win voor de buurt met een bloemenweide

Wil jij je wijk nog mooier maken? Denk dan eens aan het aanleggen van een prachtige bloemenweide. Dit vrolijkt je buurt op én bloemen zorgen voor een betere balans tussen planten en insecten. Voor de buurt een win-win, daarom helpen we je graag op weg. Het aanleggen van de bloemenweide is een buurtinitiatief. Dat wil zeggen dat je dit project samen met je buurt gaat uitvoeren. Want samen krijgen we meer voor elkaar.

Een mooi voorbeeld van zo’n bloemenweide: de adoptie van de groenstrook bij het Bosboomplantsoen. Eerst woekerden hier brandnetels en berenklauw, maar na gezamenlijke inspanning van gemeente én buurtgenoten staat er nu een prachtige bloemenzee. Inwoner Paul Thijssen las een stuk over de Bloemenweides van Oosterhout Bloeit in Weekblad Oosterhout, was direct enthousiast en klom in de pen.

“Wijkmakelaar Carmen reageerde heel snel en hielp ons perfect op weg. We zijn een actieve buurt, met bijvoorbeeld één keer per jaar een ‘vette vrijdag’ (frietkar met friet en snacks voor alle buurtgenoten) en veel cohesie in de buurt. De afgelopen twee jaar zijn er veel kinderen bijgekomen in de buurt en dan is een groenstrook met brandnetels en berenklauw niet heel fijn. Na overleg met buurtgenoten en de wijkmakelaar waren we er snel uit. De medewerkers van de gemeente hebben de groenstrook eerst gemaaid en daarna zijn we zelf aan de slag gegaan met frezen en met allerlei tuingereedschap. We waren gezellig samen: spontaan koffie, statafels en iedereen, groot en klein, had een taak. Er is geweldig hard (samen) gewerkt om er iets moois van te maken. Zonder hulp was het nooit gelukt, maar als iedereen van goede wil is, lukt alles.”

Naast de bloemenweide groeit er meer…

“Dit gezamenlijke project is voor ons als buurt echt een win-win gebleken. Het werkte namelijk ook nog als een goede ‘versneller’ om even bij te praten, elkaar te ontmoeten en kennis te maken met nieuwe mensen in de wijk. Ook het contact met de wijkmakelaar hebben we allemaal als heel prettig ervaren. Je kunt je verhaal kwijt over dingen die we als inwoners graag anders zouden zien. We voelden ons ook echt gehoord door de gemeente, er is echt naar ons geluisterd en dit project heeft geresulteerd in een nieuwe impuls: mensen in de straat informeren elkaar nu nog meer. Ze kijken nu nog meer naar elkaar om, het zit soms in de kleine dingen.”

Wat zou je willen zeggen tegen andere inwoners die ook geïnteresseerd zijn in een mooiere wijk? “Vraag een bloemenweide aan via de website van doemee, activeer je medebewoners en als de lichten op groen gaan: kom naar buiten, pak wat tuingereedschap en maak er wat van! Het wordt een prachtig gezicht en je wordt er gewoon vrolijk van. En ja, zo’n dag is ook gewoon gezellig met je buren, het is echt leuk en het resultaat nog mooi ook!”

Zo groeit er naast een bloemenpracht nog meer met Oosterhout Bloeit. Doe jij ook mee?

Bloemenweide aanvragen?

Het aanleggen van de bloemenweide is een buurtinitiatief. Dat wil zeggen dat je dit project samen met de buurt gaat uitvoeren. Want samen krijgen we meer voor elkaar. Meer informatie vind je op doemee.oosterhout.nl (projecten > oosterhout bloeit). 

Nieuws

Voor het overige nieuws kunt u kiezen uit de volgende nieuwscategorieën: