Nieuwsberichten
Foto van de entree van Arendshof 2

De deelnemers van het ontwerpteam voor het nieuwe stadhuis zijn bekend. De afgelopen maanden heeft de gemeente diverse (Europese) aanbestedingen gedaan. Deze hebben geleid tot het contracteren van een architect, een installatieadviseur, een bouwfysisch adviseur, een constructeur en een bouwmanager/bouwkostendeskundige. Direct na de zomervakantie start het ontwerpproces voor het nieuwe stadhuis in Arendshof 2. Het college verwacht daarna binnen enkele maanden het voorlopig ontwerp te presenteren.

Om het ontwerpteam samen te stellen, zijn drie Europese aanbestedingen gestart. Inmiddels zijn alle inkooptrajecten afgerond en zijn de opdrachten gegund. Voor de gunning van de constructeur was geen Europese aanbesteding nodig. Dat gaf de mogelijkheid om hier rechtstreeks een lokale ondernemer voor aan te trekken.

Dit zijn de vijf deelnemers aan het ontwerpteam

Het ontwerpteam voor het nieuwe stadhuis bestaat uit de volgende deelnemers:

  • Architect - EGM architecten
  • Installatieadviseur - Nelissen Ingenieursbureau B.V.
  • Bouwfysisch adviseur - Van Zanten raadgevende ingenieurs B.V.
  • Bouwmanager/bouwkostendeskundige - Stevens Van Dijck Bouwmanagers en Adviseurs
  • Constructeur - Van Boxsel Engineering

Prijs-kwaliteitverhouding is basis voor de gunning

Gunning aan de deelnemers van het ontwerpteam vond plaats op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding. De deelnemers aan de aanbesteding dienden een financiële inschrijving en een ontwerpvisie in. Deze is kwalitatief beoordeeld. Binnenkort presenteren de deelnemers aan het ontwerpteam hun ingediende visies aan elkaar. Daarna werken ze samen een voorlopig ontwerp uit.

Vanuit het stadhuis samenwerken aan de stad en de kerkdorpen

Wethouder Arnoud Kastelijns (projectwethouder stadhuis): ‘Als wethouder heb ik meegekeken met de architectenselectie. Dat was een bijzonder en zorgvuldig proces om mee te maken. Ik ben erg enthousiast over de visie van de architect. Dit gaat ongetwijfeld leiden tot een ontwerp voor een duurzaam, toegankelijk en mooi stadhuis van waaruit inwoners, ondernemers en ambtenaren kunnen samenwerken aan de stad en de kerkdorpen.’

Stadhuis is impuls voor transformatie binnenstad

Wethouder Dees Melsen (projectwethouder Bruisende Binnenstad): ‘Realisatie van het nieuwe stadhuis in Arendshof 2 is en blijft een prachtige aanwinst voor de binnenstad. Alle geïnteresseerde inwoners, ondernemers, vastgoedeigenaren van de binnenstad, gemeenteraadsleden, maar ook andere gemeenten en de provincie kunnen we waarschijnlijk spoedig laten zien hoe het er straks uit gaat zien. Iedereen is benieuwd hoe we hiermee de transformatie van de binnenstad een impuls geven.’

Deze besluiten gingen vooraf aan de samenstelling van het ontwerpteam

De gemeenteraad besloot in februari van 2021 het nieuwe stadhuis te realiseren in het strategisch aangekochte winkelcentrum Arendshof 2. Daarna heeft het college het geactualiseerde Programma van Eisen vastgesteld en opdracht gegeven aan het projectteam voor de verdere realisatie van het project. Daarna is het aanbestedingstraject voor het samenstellen van het ontwerpteam gestart.

Nieuws

Voor het overige nieuws kunt u kiezen uit de volgende nieuwscategorieën: