ZLM Tour

11 juni is Oosterhout (weer) een dag wielerstad!

Nog ruim een week wachten en dan is het zover; de Finaledag van de ZLM Tour in Oosterhout. Op zondag 11 juni is het voor inwoners en toeristen de ideale kans om verschillende renners in actie te zien. De ZLM Tour is voor de beste sprinters ter wereld de laatste voorbereiding op de Tour de France. Er zijn veel (wieler)activiteiten te beleven op verschillende locaties in Oosterhout. Met een prachtig parcours, enthousiaste deelnemers en een feestelijke sfeer belooft het een onvergetelijke dag te worden voor alle wielerliefhebbers in Oosterhout en omgeving.

Start en Finish

De twintig deelnemende ploegen zullen om 11.30 uur gepresenteerd worden aan het publiek op de Markt. Vervolgens starten de renners aan de slotetappe. Om ongeveer 12.30 uur zal het wielerpeloton de stad verlaten, met als voorgangers vijf duo-fietsen van Fietsmaatje en SolexO 1op70. Vanaf de Markt zal het wielerpeloton naar de Kerkstraat – Keiweg – Van Oldeneellaan – Slotlaan – Ridderstraat – Bredaseweg – Burg. Materlaan rijden. Op de Burg. Materlaan zal de rode vlag omhooggaan en zal de etappe officieel starten. Vanaf de Burg. Materlaan zal het peloton via Seters – Steenhoven (richting Dongen) – Heistraat – Hoogstraat – Provincialeweg de route vervolgen naar Midden-Brabant. Na enkele uren zal het wielerpeloton rond 15.30 uur weer terugkeren in Oosterhout. De koers zal worden afgesloten met drie lokale omlopen, waarbij ze de finishlijn aan de Slotlaan vier keer passeren. Vanaf Steenhoven – Vijf Eikenweg – Souvereinstraat – Denariusstraat – Wilhelminakanaal Zuid – Meerpaal – Europaweg – Slotlaan zal het wielerpeloton Oosterhout weer binnenrijden. Rond 17.00 uur wordt de uiteindelijke finish verwacht met aansluitend de prijsuitreiking. De sportzender Eurosport zal het laatste anderhalf uur uitzenden en uitgebreid aandacht besteden aan deze slotetappe.

Beleef verschillende (wieler)activiteiten in Oosterhout

Tijdens de finaledag van de ZLM Tour zijn er veel wieleractiviteiten te beleven. Op de Markt zijn er diverse activiteiten, waaronder een pumptrack, rolstoelbasketbal en een demonstratie over veilig verkeersgedrag. Op het Slotjesveld zal er een compleet wielerdorp worden ingericht. Ieder wielerfanaat kan zich vermaken door te kijken naar de touringcars en de vracht- en volgwagens die staan opgesteld op de parkeerplaats Slotjesveld. Daarnaast is er een VIP-café, zijn er verschillende bars en foodtrucks en is er voor de jeugd een pumptrack en springkussen te vinden rondom de Slotlaan.

Ook worden er lokale wedstrijden georganiseerd tijdens deze finaledag.

  • Rond 13.00 uur zal een juniorenkoers starten. Deze koers heeft de Jonge Renner in samenwerking met het KNWU georganiseerd. De juniorploegen zullen een parcours van 60 kilometer afleggen en er alles aan doen de overwinning binnen te slepen.
  • Vanaf 14.20 uur zullen recreanten, trimmers en liefhebbers de kans krijgen om hun wielerkunsten te tonen. Zij zullen strijden om de Grote Prijs van Oosterhout op een uitdagend parcours van 40 kilometer.

Er is volop wielervertier te beleven op 11 juni in Oosterhout. Er wordt geadviseerd op de fiets te komen. Mis deze unieke kans niet om getuige te zijn van deze spannende wielrenwedstrijd en juich de renners toe!

Nieuws

Voor het overige nieuws kunt u kiezen uit de volgende nieuwscategorieën: