Persberichten Nieuwsberichten

Samen bouwen aan gezonde en toekomstbestendige wijken

Gemeente gaat verschillende speeltuinen opknappen

De gemeente Oosterhout gaat verschillende speelplekken die toe zijn aan een opknapbeurt aanpakken. Wethouder Clèmens Piena: “Buiten spelen is belangrijk voor de gezondheid en motorische- en sociale ontwikkeling van kinderen. We hechten daarom veel waarde aan fijne speelplekken voor kinderen. Een aantal speelplekken is toe aan vervanging en die gaan we daarom opknappen. Dat doen we niet alleen, maar samen met de buurt en met de kinderen. Want zij weten het beste wat ze leuk en fijn vinden”.

Oosterhout zet zich in voor goede, uitdagende én afwisselende speelruimte in Oosterhout en kerkdorpen voor alle kinderen van 0-19 jaar, met en zonder beperking. De speelplekken aan de Grasbeemd, het Houtwolplantsoen, Potgieterstraat en het Middenakkerplein in Den Hout zijn toe aan vervanging.

Meedenken

Om tot een leuk ontwerp met nieuwe speeltoestellen te komen, is er aan de kinderen uit de omgeving gevraagd om mee te denken. Daarna is er een ontwerp gemaakt, dat vervolgens weer aan de kinderen is voorgelegd. Bij het nieuwe ontwerp wordt ook rekening gehouden met de speelplekken in de omgeving: de nieuwe speelplek moet namelijk een andere inlichting krijgen, zodat er in Oosterhout en de kerkdorpen voldoende variatie in speelplekken ontstaat. “Sommige speelplekken worden opgeknapt op initiatief van bewoners. We zijn blij met de inbreng van de buurt en de kinderen, want we doen het uiteindelijk voor hen. En zij weten het beste wat er speelt in hun wijk. Zo bouwen we samen aan gezonde en toekomstbestendige wijken. Want samen krijgen we meer voor elkaar”, aldus wethouder Piena.

Naar verwachting krijgen de speelplekken aan de Grasbeemd, Houtwolplantsoen en Middenakkerplein nog dit jaar of in het begin van het nieuwe jaar nieuwe speeltoestellen. De speelplek aan de Potgieterstraat krijgt in de loop van 2022 nieuwe speeltoestellen.

Nieuws

Voor het overige nieuws kunt u kiezen uit de volgende nieuwscategorieën: