Persberichten Nieuwsberichten

Aanplant nieuwe bomen en extra groenvakken

De gemeente Oosterhout gaat op verschillende plekken in Oosterhout bomen vervangen en extra groenvakken aanleggen. Wethouder Clèmens Piena: “Op verschillende plekken zijn de bomen toe aan vervanging. Op die plekken planten we nieuwe bomen en extra groenvakken, die zorgen voor meer biodiversiteit en die bijdragen aan een klimaat adaptieve inrichting. Zo bouwen we aan een groene, gezonde en toekomstbestendige stad”.

De bomen en beplantingen aan de Jupiter, de Lodewijk Napoleonlaan, de Spijtenburgstraat, de Keizersdam en de Van Wijngaardestraat zijn toe aan vervanging. De bomen zorgen voor veel wortelopdruk, overlast doordat ze dicht op de erfgrens staan, of zijn aan het eind van hun levensduur en sterven daardoor langzaam af. Die bomen worden daarom vervangen. Er worden ongeveer 60 bomen gekapt. Daarvoor in de plaats komen ruim 110 nieuwe bomen. De nieuwe bomen en de extra groenvakken moeten zorgen voor meer biodiversiteit en moeten bovendien bijdragen aan het voorkomen van hittestress, de opname van fijnstof en de opvang van regenwater.

Wethouder Piena: “In het verleden werd in een straat één boomsoort aangeplant. Daardoor moeten we nu alle bomen in de straat vervangen als die voor overlast zorgen of aan het eind van hun levensduur zijn. In de nieuwe ontwerpen kiezen we tegenwoordig voor verschillende bomen. Dat zorgt niet alleen voor meer biodiversiteit, maar zorgt er ook voor dat we in de toekomst in een straat niet meer alle bomen tegelijk hoeven te vervangen”.

Nieuws

Voor het overige nieuws kunt u kiezen uit de volgende nieuwscategorieën: