Nieuwsberichten
beeld geld energie

Heeft u een laag inkomen en een hoge energierekening? Dan kunt u tot en met 31 maart 2024 een aanvraag doen voor het Tijdelijk Noodfonds Energie. Als u hiervoor in aanmerking komt, betaalt dit Noodfonds een deel van uw energierekening. 

De energiebedrijven en de landelijke overheid hebben dit Noodfonds opgezet om energieschulden te voorkomen. Kijk op noodfondsenergie.nl of u in aanmerking komt voor een bijdrage. 

Voor wie is het Noodfonds Energie?

De volgende huishoudens kunnen steun krijgen van het Noodfonds:

  • Huishoudens met een bruto-inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat gaat concreet om € 3.200 (alleenstaand) en € 4.480 (samenwonend). De bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld en exclusief toeslagen.
  • Huishoudens hebben zelf een energiecontract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier.
  • Uw energierekening is, afhankelijk van uw inkomen, hoger dan 8 tot 10% van uw gezamenlijk bruto-inkomen: voor mensen tot 130% van het sociaal minimum hoger dan 8% van het gezamenlijk bruto-inkomen, of voor mensen van 130% tot 200% van het sociaal minimum hoger dan 10%.
  • Het Noodfonds betaalt de rest van de maandelijkse energierekening boven deze 8% tot 10% van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden.

U krijgt 6 maanden steun vanaf het moment dat uw aanvraag is goedgekeurd. De uitbetaling gaat via de energieleverancier.
Kijk op noodfondsenergie.nl/situatiecheck of u in aanmerking komt voor een bijdrage uit het Noodfonds en om een aanvraag te doen.

Vragen over het Noodfonds?

Meer informatie over Noodfonds Energie vindt u op noodfondsenergie.nl. Bij vragen belt u naar de Noodfondslijn op 085 - 088 1111. Komt u er niet uit? Bel dan naar de gemeente Oosterhout via telefoonnummer 14 0162. Of ga langs bij het spreekuur van Geld & Recht van Surplus. Zij kunnen u helpen bij uw aanvraag.

 

Energietoeslag

Naast dit Noodfonds Energie is er ook de Energietoeslag 2023 die u via de gemeente Oosterhout kunt aanvragen. Dat kan tot en met 31 maart 2024. Als u daar ook voor in aanmerking komt, ontvangt u van de gemeente een bedrag van
€800. Op onze website vindt u daar meer informatie over: Energietoeslag 2023.

 

Nieuws

Voor het overige nieuws kunt u kiezen uit de volgende nieuwscategorieën: