Op zondag 21 augustus zal de 3e etappe van de Vuelta door de gemeente Oosterhout passeren. Daarom wordt de route afgesloten voor verkeer. In dit bericht leest u er meer over.

Op zondag 21 augustus zal de 3e etappe van de Vuelta door de gemeente Oosterhout passeren. De renners zullen bij Oosteind onze gemeente binnen komen rijden en bij de bromtolrotonde richting Made de gemeente weer verlaten. Zij volgen, komende vanuit de gemeente Dongen, de route Hoge Dijk – Provincialeweg – Heistraat (N629) – Bovensteweg – Weststadweg – Brieltjensweg richting Made.

Voor de veiligheid van zowel de renners als de toeschouwers zijn er over deze route een uitgebreid aantal verkeersmaatregelen nodig, met omleidingen, afzettingen, parkeerverboden en de inzet van verkeersregelaars. De verkeershinder beperkt zich in de gemeente Oosterhout tot een tijdsbestek van maximaal 3 uur.

Wat wordt er afgesloten?

De route Hoge Dijk – Provincialeweg – Heistraat (N629) – Bovensteweg – Weststadweg – Brieltjensweg richting Made. Over deze route zullen beide weghelften van de Weststadweg – Bovensteweg – Heistraat (N629) worden afgesloten voor verkeer. Deze wegen zullen dus in beide richtingen dicht gaan. Ook de afritten van afslag 32 Made A59 naar de Haasdijk/ Weststadweg zullen tijdelijk dicht gaan voor verkeer. De toe ritten naar de A59 zullen echter wel open blijven.

Waarom worden deze wegen bijna drie uur afgesloten?

Ongeveer anderhalf uur voordat het peloton passeert, wordt het parcours afgesloten. Dat komt omdat voorafgaand het peloton de reclamekaravaan langs rijdt. Na het passeren van het peloton wordt de weg ongeveer een half uur later weer vrijgegeven voor het verkeer.

Bij elkaar opgeteld houdt het in dat het parcours minimaal 2,5 uur en maximaal 3 uur afgesloten zal zijn voor al het verkeer. Gebaseerd op het snelste tijdschema van het peloton gaan we ervan uit dat het parcours tussen 12.15 uur en 15.15 uur afgesloten zal zijn.

  • Afsluiting parcours vanaf           ± 12.15 uur
  • Doorkomst reclamekaravaan    ­­± 13.00 uur
  • Doorkomst peloton                   ± 14.00 uur
  • Vrijgeven parcours vanaf          ± 15.15 uur

Hoe blijft Oosterhout bereikbaar?

Op de snelwegen rond Oosterhout zullen alleen afrit 32 A59 (Made) en afrit 19 A27 (Oosterhout/ Oosteind/ N629) worden afgesloten. Via de A27 blijft Oosterhout bereikbaar via afrit 17 (Oosterhout-Zuid) en afrit 18 (Oosterhout-Oost). Langs de A59 blijft afrit 33 (Oosterhout-West / Statendam) en afrit 34 (Raamsdonksveer) open voor verkeer.

Hoewel de afgesloten Bovensteweg de gehele stadskern doorkruist, blijft er via de Statendamweg, Hoofseweg en de Pasteurlaan/ Burg. Elkhuizenlaan een verbinding tussen Oosterhout Centrum en Oosterhout Noord. Ook blijft er een verbinding tussen Oosterhout Centrum, Vrachelen en Den Hout via de Wilhelminalaan.

Blijf ik bereikbaar voor hulpdiensten?

Gedurende de afsluiting van het parcours blijven uitrukkende hulpdiensten toegang houden tot de afgesloten wegen. Zij zullen door deze afsluiting geen tijdsverlies ondervinden. Publiek en verkeer buiten de afzetting wordt verzocht tijdig plaats te bieden aan uitrukkende hulpdiensten. Let daarbij ook op de aanwijzingen van de aanwezige verkeersregelaars.

Parkeerverbod in Oosteind

Langs de Provincialeweg in Oosteind is het doorgaans mogelijk om langs de rijbaan te parkeren. Voor een veilige passage van de renners en positie van toeschouwers, is het op zondag 21 augustus van groot belang dat er geen voertuigen op de rijbaan geparkeerd staan. Op die dag geldt dan ook een parkeerverbod voor de Hoge Dijk en de gehele lengte van de Provincialeweg. We verzoeken bewoners zoveel mogelijk waar het kan op eigen terrein en oprit te parkeren, om te voorkomen dat voertuigen moeten worden weggesleept.

Wat betekent dit voor de bedrijven en ondernemers op het bedrijventerrein Weststad?

Bedrijventerrein Weststad zal tijdens de afsluiting van de Weststadweg en Bovensteweg bereikbaar blijven via de route Het Goorke – Krombraak – Energieweg. De aansluitingen met de A59 (met uitzondering van afrit Made/ Haasdijk) en A27 blijven bereikbaar met uitzondering van afrit 19 A27 bij Oosteind.

Gevolgen voor openbaar vervoer

De afsluiting van het parkoers heeft ook gevolgen voor de lijndiensten van Arriva. Met name de bereikbaarheid tussen Oosterhout en Dongen. Hou voor de wijzigingen voor het openbaar vervoer de website van Arriva.nl in de gaten. Voor het openbaar vervoer gelden in de gemeente Oosterhout de volgende beperkingen:

  • Lijn 325, 326, 327 Breda: Lijnen rijden tot Breda, CS.
  • Lijn 325 Oosterhout: De halte Het Goorke wordt niet aangedaan tussen 12:31 en 16:00 uur. Lijn 325 rijdt dan tot en met de halte Hoofseweg.
  • Lijn 327 Dongen: Oosterhout, Busstation richting Tilburg vertrek: 11:37 t/m 14:37 uur rijdt niet. Tilburg, CS vertrek: 12:08 t/m 15:38 uur rijdt niet.
  • Lijn 400 Utrecht: Geen uitval. Bus rijdt dan niet via Bovensteweg, maar via Oosterhout-Zuid naar het Busstation v.v.

Beperk uw verkeersbewegingen

Ondanks alle geboden alternatieven, blijft het dringende verzoek ervoor te zorgen dat u, of uw visite, vóór 12.15 uur de bestemming in Oosterhout heeft bereikt, of de verkeersbeweging uitstelt tot ná 15.15 uur. Dat geldt ook voor wanneer u Oosterhout moet verlaten. Kies een route waarbij u de Weststadweg, Bovensteweg, N629 en Oosteind niet nodig heeft.

Beleef La Vuelta in Oosterhout

Oosterhout kleurt rood in aanloop naar La Vuelta Holanda. Op vrijdag 12 augustus wordt er een Spaanse markt georganiseerd tussen 15.00 en 22.00 uur op de Markt. Je kunt fietsen op spinningfietsen, pana-bording en er is een pumptrack. Ook kun je genieten van verschillende optredens en is er een springkussen en een draaimolen voor kinderen. 

Op 20 augustus is er vanaf 20.00 uur een Wielercafé in de kantine van VV Oosterhout op Sportpark de Contreie met de Eurosport podcast met commentator en voormalig wielrenner Bobbie Traksel. Er wordt teruggeblikt op de eerste twee etappes van La Vuelta en wordt er vooruit gekeken naar de 3e etappe die door Oosteind en Oosterhout zal rijden.

21 augustus is het dan zo ver. Bekende renners van over de hele wereld zullen Oosteind en Oosterhout trekken. Op Sportpark De Contreie wordt gedurende de dag allerlei activiteiten georganiseerd en rond 14:00 uur worden natuurlijk alle renners aangemoedigd. Let op: Kom op de fiets en zorg dat je op een veilige plek staat

Op www.lavueltaholanda.com/bereikbaarheid-oosterhout/ vind je een kaart met alle activiteiten in Oosterhout, Oosteind en de regio.

Vragen

Heeft u vragen over de wegafsluiting? Neem dan contact op met 14 0162.

Klik hier voor een kaart met de route + afsluitingen van de Vuelta door gemeente Oosterhout

Klik hier voor een kaart met het geldende Parkeerverbod in Oosteind

Nieuws

Voor het overige nieuws kunt u kiezen uit de volgende nieuwscategorieën: