Persberichten Nieuwsberichten

Wijkgericht werken: een nieuwe wijkindeling

Iedere wijk en ieder dorp in Oosterhout heeft een eigen wijkmakelaar en een eigen wijkwethouder. Vanwege de komst van een nieuw college en de start van een nieuwe wijkmakelaar, is er een nieuwe indeling gemaakt voor de wijken en dorpen. Hoog tijd om even voor te stellen! De komende tijd gaan de wijkmakelaars en de wijkwethouders natuurlijk uitgebreid kennismaken met de wijken en dorpen. In het overzicht (pdf, 830 kb) ziet u per wijk of dorp welke wijkmakelaar en welke wijkwethouder voor uw wijk of dorp het aanspreekpunt zijn. Kijk op deze pagina voor meer informatie over wijkgericht werken.

Wijkgericht aan de slag in uw wijk

Zo’n twee jaar geleden is de gemeente Oosterhout gestart met wijkgericht werken, een manier van werken waarbij de verbinding tussen bewoners, gemeente en andere partners wordt versterkt en ideeën en plannen sneller gerealiseerd kunnen worden. Want door samen te werken krijgen we meer voor elkaar. Oosterhouters weten zelf heel goed wat ze kunnen doen om hun buurt, wijk of straat te verbeteren. De afgelopen twee jaar zijn er veel mooie initiatieven ingediend of al gerealiseerd. Bijvoorbeeld de geveltuinen, de bloemenweides, verschillende speeltuinen, hondenspeelvelden, beweegroutes en de ontwikkeling van een multifunctioneel sportveld in Oosterheide. Naast de initiatieven die zichtbaar zijn in de fysieke buitenruimte, richt wijkgericht werken zich ook op het sociale domein. Door samen met inwoners en partners in de wijk te zorgen voor fijne en veilige plekken en momenten om elkaar te ontmoeten, werken we ook aan het welzijn van onze inwoners. Het is ook belangrijk dat inwoners weten waar ze met eventuele zorgen terecht kunnen. Deze stappen zijn vaak wat minder zichtbaar, maar minstens zo belangrijk. De wijkmakelaar ondersteunt initiatieven in de wijk, door de juiste verbindingen te leggen tussen bewoners, gemeente en andere partijen in de stad. De wijkwethouder is het bestuurlijk aanspreekpunt.

Doemee.oosterhout.nl

Op het participatieplatform doemee.oosterhout.nl kunnen inwoners reageren op projecten van de gemeente, maar ze kunnen er ook eigen initiatieven plaatsen en zo presenteren aan buurtgenoten. Dus heeft u een goed idee voor uw buurt of wilt u zien wat er allemaal al voor initiatieven zijn? Neem dan snel eens een kijkje op doemee.oosterhout.nl!

 

Nieuws

Voor het overige nieuws kunt u kiezen uit de volgende nieuwscategorieën: