Nieuwsberichten

Bij Den Ouden Organic

30 oktober afhaal gratis compost bij Den Ouden Organic

Den Ouden Organic organiseert in samenwerking met gemeente Oosterhout op zaterdag 30 oktober 2021 een compostactie voor inwoners van de gemeenten Oosterhout en Geertruidenberg. Dit is onder voorbehoud van de mogelijkheden en de maatregelen voor evenementen die dan gelden. Inwoners kunnen bij Den Ouden op 30 oktober tussen 08.00 en 14.00 uur gratis compost afhalen aan de Statendamweg 100 in Oosterhout. Den Ouden adviseert geïnteresseerden op tijd te komen want op = op.

Voorwaarden

  • Alleen voor inwoners van de gemeenten Oosterhout en Geertruidenberg (niet voor bedrijven)
  • Iedereen houdt zich aan de RIVM-voorschriften vanwege COVID19
  • Alleen afhalen met auto/tractor met aanhanger, bestelauto of zelf vullen van zakken, emmers of bakken
  • Maximaal één m3 per huishouden
  • Neem legitimatie mee

Er is een kraanwagen/laadschop aanwezig die uw aanhanger kan beladen. Voor het vullen van zakken, emmers of cementkuipen kunt u het beste zelf een schop meenemen.

Praktische tips

Heeft u last van een te zure grond (te lage pH), te droge grond of een harde bovengrond, dan is Den Ouden groencompost het ideale middel om de grondstructuur te verbeteren.

De compost die wordt verstrekt is schone groencompost, gemaakt van plantsoenafval dat is ingezameld via de milieustraat en eigen plantsoen onderhoudsdiensten. 100% circulair. De compost  is bemonsterd en geanalyseerd en voldoet prima als bodemverbeteraar. De te verbruiken hoeveelheid is 100 - 200 liter per 10 m2. Voor geïnteresseerden is een analyserapport beschikbaar.

Den Ouden compost kan ook verwerkt worden in plantenbakken waarbij u de oude grond vermengt met 25% compost. Gebruik de       compost nooit puur, want dat is minder goed voor de plantenwortels. Doormengen met scherp zand is ook mogelijk.

Nieuws

Voor het overige nieuws kunt u kiezen uit de volgende nieuwscategorieën: