Werk aan de weg

Informatie over wegwerkzaamheden in o.a. Noord-Brabant: kaart met wegwerkzaamheden
Kijkt u ook op https://www.vananaarbeter.nl/

Hieronder vindt u de wegwerkzaamheden binnen de gemeente Oosterhout.

 

Werk aan de weg

De herinrichting van de Koningsdijk en aansluitend de Mauritsstraat gaat na de zomervakantie van start. Maandag 5 september 2022 sluit aannemer Elshout BV rond 7.00 uur de Koningsdijk af. Elshout voert de werkzaamheden in fasen uit en werkt vanaf Struyk richting de Van Liedekerkestraat. Er wordt een regenwaterriool aangelegd, de bestrating wordt vernieuwd en er worden nieuwe planten en bomen aangeplant. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind januari klaar.

Bereikbaarheid en parkeren

Om de overlast voor de omgeving te beperken, wordt het werk in een aantal fasen uitgevoerd. Zo blijft steeds een deel van de straat en de parkeerplaatsen bereikbaar. Langs het kanaal worden tijdelijke parkeervoorzieningen gemaakt. Hier kunnen omwonenden op loopafstand gratis parkeren. Op het moment dat de kruising Koningsdijk-Pottebakkerstraat-Mauritsstraat afgesloten is, kan er geen doorgaand verkeer door de buurt rijden. Via gele borden wordt het verkeer tijdens de gehele uitvoeringsperiode omgeleid. Frietpaleis Lossez en fietsenzaak Rombouts blijven bereikbaar via de Pottebakkerstraat.

Meer informatie

Alle omwonenden hebben een bewonersbrief ontvangen. Meer informatie over het project Koningsdijk is te vinden op de gemeentelijke website: www.oosterhout.nl > Inwoners > Ruimtelijke ontwikkeling > Projecten en woningbouwprojecten > Zwaaikom, De