Ondernemers

Vorige week is de opvang van Oekraïense vluchtelingen in het Amphia Ziekenhuis aan de Pasteurlaan in Oosterhout gestart. De gemeente Oosterhout en haar inwoners willen graag een steentje bijdragen aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Binnen enkele weken is ook een deel van het stadhuis gereed om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen.

Burgemeester Mark Buijs: “We zijn blij dat we nu als gemeente Oosterhout samen met het Amphia Ziekenhuis deze Oekraïense vluchtelingen een veilige plek kunnen bieden waar ze tijdelijk kunnen wonen.”

Medische hulp, rust en privacy

In de opvanglocatie in het Amphia Ziekenhuis krijgen de Oekraïense vluchtelingen onderdak, eten en drinken. Medische hulp is beschikbaar via huisartsengroep Zorroo. De vluchtelingen uit Oekraïne hebben behoefte aan een rustige plek waar ze kunnen bijkomen van de vreselijke dingen die ze hebben gezien en meegemaakt. In het Amphia ziekenhuis kunnen ze langere tijd verblijven en hebben ze de privacy van een eigen kamer per gezin. Er zijn goede gemeenschappelijke faciliteiten zoals een gezamenlijke woonkamer en douches aanwezig. Voorlopig zijn er veldbedden, voor de verdere  inrichting met meubels en andere goederen vragen wij uw hulp.

Als u wilt doneren en / of helpen

Voor de inrichting zijn wij op zoek naar goederen die de kamers huiselijk en gezellig maken. Heeft u lampen, planten, schilderijen, spiegels of bijvoorbeeld een bijzettafeltjes beschikbaar, dan is dit is zeer welkom. Naast huisraad is er ook grote behoefte aan ondergoed (nieuw), toiletartikelen en hygiëneproducten voor vrouwen. Wilt u doneren, dan kunt u contact opnemen via hulp-oekraine@oosterhout.nl. Let op: hoezeer we de hulp van alle inwoners ook waarderen, deze oproep geldt alleen voor ondernemers.  

Meer informatie over de verschillende manieren waarop u kunt helpen, vindt u op de gemeentelijke website: http://oosterhout.nl/oekraine.

Dank u wel.