Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Sluitingstijden winkels naar 18:00 uur

Per 1 juli 2017 gaan ongeveer tachtig winkeliers in Oosterhout hun openingstijden verlengen naar 18:00 uur. Het gaat om de dagen maandag tot en met donderdag en zaterdag. De sluitingstijden van de vrijdag en zondag blijven ongewijzigd, net als het aantal koopzondagen.

De verlengde openingstijden kennen een proefperiode van één jaar. De stuurgroep Bruisende Binnenstad en het bestuur van Winkelstad Oosterhout zien uiteindelijk graag dat alle winkels de sluitingstijden verlengen naar 18:00 uur. De uniforme sluitingstijden van de winkels dragen namelijk bij aan een aantrekkelijke binnenstad. Dit is een belangrijke stap.  

Enquête

Het bestuur van Winkelstad Oosterhout verspreidde eerder dit jaar een enquête onder winkeliers in de binnenstad. Dit had tot doel te bepalen of er voldoende draagvlak bestond voor het verlengen van de openingstijden. Het bestuur van Winkelstad Oosterhout heeft, na evaluatie van de enquête, besloten om de sluitingstijden te verlengen naar 18:00 uur. 

Raamstickers

De winkels willen duidelijkheid creëren voor de consument die Oosterhout wil bezoeken. De stuurgroep Bruisende Binnenstad geeft daarom promotiemateriaal aan de winkels, zoals raamstickers voor op winkelruiten waarop de nieuwe sluitingstijd staat vermeld. Ook krijgen consumenten ansichtkaarten mee bij de deelnemende winkeliers. Daarnaast start een publiekscampagne.