Archief

 

Website archief

Van deze website wordt een archief bijgehouden. In dat archief kunt u per dag met behulp van de kalender kijken wat er op oosterhout.nl heeft gestaan.

Archief website Oosterhout

Regionaal Archief Tilburg

Regionaal Archief Tilburg is dé plek waar u op zoek kunt gaan naar het verleden van de gemeente Oosterhout. U vindt er de gemeentearchieven ouder dan twintig jaar, maar ook prachtige foto's, films en plattegronden, archieven van notarissen, kerken, scholen, bedrijven, politieke partijen, verenigingen, families en vakorganisaties. Digitaal is veel van dit historische materiaal te bekijken via www.regionaalarchieftilburg.nl.
Wanneer u dus iets wilt weten over de geschiedenis van uw voorouders (stamboom), woonhuis, bedrijf, buurt of gemeente, kunt u bij Regionaal Archief Tilburg onderzoek verrichten.

Regionaal Archief Tilburg beheert de archieven van de volgende gemeenten en organisaties: Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Dongen, Drimmelen, Geertruidenberg, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Oosterhout, Tilburg en het Waterschap de Dongestroom.
Deze werkzaamheden worden uitgevoerd volgens één van de informatiewetten die de openbaarheid van overheidsinformatie regelt: de Archiefwet 1995.

Bezoekersinformatie

Bezoekersadres: Kazernehof 75, 5017 EV Tilburg
Postadres: Postbus 4265, 5004 JG Tilburg
Telefoon: 013-5494570
Email: info@regionaalarchieftilburg.nl
Website: www.regionaalarchieftilburg.nl

Wanneer u per e-mail een vraag stelt, maak uw vraag dan zo compleet mogelijk en geef duidelijk aan welke informatie u wilt inzien. Uw vraag stuurt u naar info@regionaalarchieftilburg.nl.

Bekijk voor uw bezoek de openingstijden van het archief. Het archief is wegens renovatie gesloten van december 2021 tot juni 2022. De digitale (online) dienstverlening gaat wel door.

Kosten

De openbaarheid volgens de Archiefwet geeft de burger het recht tot kosteloze raadpleging van archiefmateriaal. Voor het maken van kopieën en dergelijke worden kosten in rekening gebracht. Bekijk het tarievenoverzicht van het archief.

Stamboomonderzoek

Veel mensen zijn geïnteresseerd in hun voorouders. Dit soort onderzoek wordt ook wel genealogie of stamboomonderzoek genoemd. Op de website van Regionaal Archief Tilburg kunt u de meest geraadpleegde bronnen kosteloos digitaal inzien.

BeeldOnline

Regionaal Archief Tilburg heeft een enorme databank met foto's, kaarten en andere afbeeldingen. U kunt zoeken op plaatsnaam, straatnaam, familienaam, een gebeurtenis, de naam van een fotograaf of welke andere zoekterm dan ook.

Cursussen

Ieder jaar biedt Regionaal Archief Tilburg een ruim cursusaanbod aan. U leert er de kneepjes van het stamboomonderzoek, of u gaat op zoek naar de geschiedenis van uw huis, leert oud schrift lezen of verhalen schrijven.