Arbeidsmarkt & Economie

Werk en werkgelegenheid

Bedrijven zorgen voor werk en inkomen en het onderwijs zorgt voor goed opgeleide werknemers. Daarom zorgt de gemeente er voor dat ondernemers en scholen hun werk goed kunnen doen.

De eerste voorwaarde om werkgelegenheid te behouden en te versterken is de aanwezigheid van voldoende bedrijven in Oosterhout. Daarom zorgt de gemeente voor hoogstaande en goed bereikbare bedrijventerreinen, maar ook voor een aantrekkelijke binnenstad. Oosterhout doet vervolgens z’n best om geschikte bedrijven te vinden die zich op deze bedrijventerreinen willen vestigen. 

Arbeidsmarkt, economie en onderwijs:                   € 6,6 miljoen

 

Bruisende binnenstad

De binnenstad van Oosterhout is een plek waar veel winkel- en horecabedrijven gevestigd zijn. Als het goed gaat met dit centrum, is dat goed voor de inwoners van Oosterhout. Niet alleen vanwege de werkgelegenheid die dat biedt, maar ook omdat een goede stad nu eenmaal een variatie aan winkels, cafés en restaurants moet hebben.

 

Toerisme

De stad Oosterhout, met z’n rijke cultuurgeschiedenis, en z’n gevarieerde natuurlijke omgeving, trekt al tientallen jaren bezoekers van buiten. Na de oorlog kwamen er al bussen met dagjesmensen naar De Warande. Maar ook nu nog komen mensen uit Nederland en België winkelen, eten en drinken in de binnenstad, kamperen op de campings, golfen op een van de vier golfbanen, mountainbiken op de mtb-tracks in de bossen of zwemmen in De Warande. Toeristen brengen geld in het laatje, daarom wordt het ook door de gemeente gestimuleerd.

 

Ondernemen

De gemeente stimuleert ondernemen in de gemeente, omdat het de werkgelegenheid behoudt en versterkt. Ondernemers worden gestimuleerd om mensen in dienst te nemen; mensen zonder werk worden gestimuleerd om aan het werk te gaan.

 

Onderwijs en jeugd

De gemeente zorgt er voor dat kinderen naar de kinderopvang en naar school kunnen, zodat ze kunnen opgroeien tot zelfstandige volwassenen. Daar zijn schoolgebouwen en goed onderwijs voor nodig. Soms is het ook nodig om kinderen die dat nodig hebben extra te ondersteunen in het onderwijs.