Berichten Raad

Gemeenteraad Persberichten
Herbeleef De Heuvel

Het zal u niet ontgaan zijn, de werkzaamheden op de Heuvel. Vanaf begin 2021 is er hard gewerkt om dit historische plein weer geheel van nu te maken, met respect voor zijn geschiedenis. Ter gelegenheid daarvan, is er in samenwerking met heemkundekring De Heerlijkheid een kleine expositie gemaakt die gedurende de maand oktober 2021 te zien zal zijn in Arendshof 2.

De expositie is tweeledig: loopt u van de ene kant de tentoonstelling tegemoet dan zal u van alles te weten komen over de historie. Een rijke historie, want de Heuvel heeft verschillende functies vervuld en doet dat nog steeds. Dat is onder andere terug te zien in de architectuur rondom het plein.

Loopt u vanaf de andere kant langs de tentoonstelling, dan zal u meer te weten komen over de ambachtelijke details die verwerkt zitten in de architectuur en het plein. Deze werden gemaakt door serieuze beroepen, die we in onze tijd niet meer als zodanig kennen, zoals de smid en de bronsgieter.

Uiteraard is deze kleine expositie nog lang niet volledig en vertelt het niet alle prachtige verhalen van de Heuvel en haar bijzondere details. Daar wordt later nog dieper op ingegaan, met een boek en een film. Die worden volgend jaar zomer verwacht. Daarnaast zal er binnenkort een oproep komen via het platform doemee.oosterhout.nl om alle inwoners uit te nodigen hun verhaal over de Heuvel te delen. Samen vormen we zo het geheugen van Oosterhout!