Feiten en cijfers

Oosterhout heeft een breed aanbod aan vrijetijdsvoorzieningen. Niet voor niets weten veel toeristen jaarlijks hun weg naar Oosterhout te vinden. Dat is goed voor de lokale economie.

Agenda economie 

Vrijetijdseconomie is belangrijk voor Oosterhout, in economische zin (toerisme is een stabiele sector), maar ook qua werkgelegenheid. Hoofddoelstelling van het toeristisch beleid is:

Het verhogen van de aantrekkelijkheid en kwaliteit van Oosterhout voor zowel de eigen inwoners als voor bezoekers waardoor de verblijfsduur en het aantal bezoeken aan Oosterhout zal toenemen, wat een positief effect heeft op de toeristisch- recreatieve bestedingen in Oosterhout en daarmee op de werkgelegenheid.

De Biesbosch, nationaal park van wereldklasse!

Wie naar Oosterhout komt kan uiteraard niet om de Biesbosch heen. Een prachtig natuurgebied om te beleven op de fiets of op het water. De Brabants-Hollandse grenszone is in het verleden vaak het toneel geweest van oorlog en strijd, zoals in de Tachtigjarige Oorlog in de 16e en 17e eeuw, tijdens de oorlog met de Fransen eind 18e eeuw en zelfs in de Tweede Wereldoorlog. Vestingsteden als Willemstad, Klundert, Geertruidenberg en Heusden vormen daarvan nu stille getuigen. En daartussen ligt een netwerk van verdedigingswerken met kastelen, forten, schansen en linies.
Zie voor actuele info: www.beleefdebiesbosch.nl  
LandStad de Baronie en de Baroniepoorten  

Oosterhout maakt - naast de Biesbosch – eveneens deel uit van het streeknetwerk LandStad de Baronie. Via de Baroniepoorten route kunt u alle verschillende landschappen en de bourgondische omgeving goed leren kennen. De route is samengesteld op basis van het landelijke fietsknooppuntennetwerk en voert u van de ene naar de andere mooie plek in het gebied. U kunt de streekmusea bezoeken, wandelen, fietsen en ontspannen in één van de vele restaurants onderweg. Succes verzekerd! Zie voor actuele info: www.landstaddebaronie.nl

Waarde van toerisme en recreatie in de gemeente Oosterhout (2022)

In opdracht van de gemeente Oosterhout heeft BUAS (Breda University of Applied Sciences) een monitor maatschappelijke waarde toerisme 2022 opgesteld. Hier is onderzoek gedaan naar de profielen, de economische impact en de maatschappelijke effecten van toeristen en recreanten in de gemeente Oosterhout. 

U leest het onderzoeksrapport waarde van toerisme en recreatie in de gemeente Oosterhout (2022) hier.

Meer informatie 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente via het contactformulier, via 14 0162 of door een bezoek te brengen aan het stadhuis. Daarvoor kunt u gewoon binnenlopen, of minimaal één dag van tevoren een afspraak maken via het digitaal loket. Dan weet u zeker dat u snel aan de beurt bent.

www.beleveninoosterhout.nl

De economische stand monitor West-Brabant  PDF, 1,09 MB