Corona

Mag ik naar de Oosterhoutse Kermis als ik positief ben getest op corona?

Nee, als u positief getest bent op corona mag u niet naar de Oosterhoutse Kermis.

 

Mag ik naar de Oosterhoutse Kermis als ik in contact ben geweest met iemand die corona heeft?

Als u in contact bent geweest met iemand die corona heeft is het landelijk advies om grote groepen te mijden en binnen vijf dagen een coronatest te doen. Het wordt dus afgeraden om naar de Oosterhoutse Kermis te komen.

 

Wat moet ik doen als ik tijdens de kermis in contact ben geweest met iemand die corona heeft?

Als u tijdens de Oosterhoutse Kermis in contact bent geweest met iemand die corona heeft is het landelijk advies om grote groepen te mijden en binnen vijf dagen een coronatest te doen. Het wordt afgeraden om naar de Oosterhoutse Kermis te komen.

 

Wordt de anderhalve meter regel in acht gehouden op de Oosterhoutse Kermis?

Op de Oosterhoutse Kermis worden looproutes uitgestippeld om anderhalve meter afstand te kunnen houden. Ook lopen er gastheren en -dames rond om u vriendelijk te verzoeken afstand van elkaar te houden.

 

Moet ik een mondkapje op als ik naar de Oosterhoutse Kermis wil komen?

Nee, u hoeft geen mondkapje op als u de Oosterhoutse Kermis wil bezoeken. Als u uzelf er veiliger bij voelt dan mag dit uiteraard wel.

 

Moet ik bij de ingang een bewijs laten zien dat ik een vaccinatie heb gehad, negatief getest ben of antistoffen heb?

Nee, de Oosterhoutse Kermis valt officieel onder de ‘doorstroomlocaties’. U hoeft dus geen bewijs te laten zien dat u gevaccineerd bent, negatief getest bent of antistoffen heeft.

 

Ik heb hooikoorts of een allergie, mag ik dan naar de kermis komen?

Als u klachten heeft die te maken hebben met hooikoorts of een allergie mag u de Oosterhoutse Kermis gewoon bezoeken. Twijfelt u erover of voelen de klachten anders aan? Laat uzelf dan testen en blijf thuis totdat de uitslag bekend is.

 

Worden de attracties gedesinfecteerd?

Bij de toiletten en de attracties worden extra schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd.

 

Kan ik besmet raken als ik in een attractie heb gezeten?

Bij de toiletten en de attracties worden extra schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd. Daarnaast is het risico op overdracht via producten of oppervlakten volgens het RIVM erg klein. Om zo weinig mogelijk risico te lopen is het altijd verstandig om uw handen regelmatig de desinfecteren of te wassen.

 

Kan ik zowel met cash als met pin betalen bij attracties?

Er wordt aangeraden om zoveel mogelijk contactloos te betalen, met de pin dus. Dit voorkomt contactmomenten en dus ook de verspreiding van het coronavirus. Het verschilt per attractie of er ook cash wordt aangenomen.

 

Ik woon niet in Oosterhout, ben ik dan welkom op de kermis?

Iedereen is welkom op de Oosterhoutse Kermis, maar vol = vol. Houd de druktemeter in de gaten en kom niet naar Oosterhout als het te druk is op de kermis.

 

Druktemeter

Hoe werkt de druktemeter precies?

De druktemeter zorgt ervoor dat iedereen kan bekijken hoe druk het is op de kermis. Is het rustig? Dan bent u van harte welkom om naar de Oosterhoutse Kermis te komen. Is het redelijk druk? Houd er dan rekening mee dat u misschien in de rij moet staan bij de ingang van de kermis. Is het erg druk en staat er een rij voor de ingang van de kermis? Blijf dan thuis en kom een andere keer naar de Oosterhoutse Kermis om ophopingen voor de ingang te voorkomen.

 

Is er een maximaal aantal bezoekers toegestaan op de Oosterhoutse Kermis?

Volgens de landelijke richtlijnen mag er 1 persoon per 5 vierkante meter toegelaten worden bij een doorstroomlocatie. Via de druktemeter worden alle bezoekers bij de ingang geteld. Is het kermisterrein vol? Wacht dan in de rij totdat u het terrein mag betreden of ga naar huis.

 

Kan ik de druktemeter ook vanaf thuis bekijken?

Ja, u kunt de druktemeter ook vanaf thuis bekijken via www.kermisdruktemeter.nl. Geeft de druktemeter aan dat het druk is op het kermisterrein? Kom dan niet naar de Oosterhoutse Kermis.

 

Wat wordt er met de beelden gedaan die de druktemeter maakt?

De beelden die de camera’s van de druktemeters maken zijn alleen bedoeld voor het tellen van de kermisbezoekers en het weergeven van de drukte. De gemeente heeft vooraf met de leverancier afgesproken dat de beelden niet worden opgenomen. Op de live beelden die het bedrijf bekijkt en die op de website van de druktemeter staan, zijn de mensen onherkenbaar in beeld.

 

Programmering

Welke attracties komen er dit jaar op de Oosterhoutse Kermis te staan?

Dit jaar zijn er ongeveer 50 kermisexploitanten die op de Oosterhoutse Kermis staan, inclusief 5 nieuwe exploitanten. De plattegrond van de Oosterhoutse Kermis kunt u vinden op de pagina over attracties.

 

Wat zijn de openingstijden van de Oosterhoutse Kermis?

De Stille Kermis begint op vrijdag 20 augustus van 16.30 tot 18.30 uur. Na 18.30 uur gaat de reguliere kermis verder tot 23.00 uur. De rest van de dagen is de Oosterhoutse Kermis open van 13.00 tot 23.00 uur.

 

Werkt de Oosterhoutse Kermis met een tijdslot zodat ik maar een beperkte tijd mag blijven?

Nee, de Oosterhoutse Kermis werkt niet met tijdsloten.

 

Wanneer wordt de kermis opgebouwd?

De kermis wordt opgebouwd vanaf 17 augustus.

 

Wanneer wordt de kermis afgebouwd?

De kermis wordt afgebouwd vanaf 26 augustus.

 

Zijn er kortingsbonnen verkrijgbaar of winacties waar ik aan mee kan doen?

Er zijn dit jaar geen kortingsbonnen verkrijgbaar. Wel worden er vanaf donderdag 19 augustus via de Facebookpagina Oosterhoutse Kermis regelmatig winacties gehouden waarmee u een Kaaise Knaller kunt winnen. Met een Kaaise Knaller krijgt u gratis toegang tot een aantal geselecteerde attracties op de kermis.

 

Overig

Mag ik mijn huisdier meenemen naar de Oosterhoutse Kermis?

Op het kermisterrein zijn veel prikkels waar huisdieren vaak niet tegen kunnen. Denk aan harde muziek, verschillende geuren en een overvloed aan mensen. Bovendien is het dit jaar al snel druk op de kermis, doordat er een maximaal aantal bezoekers naar binnen mag. Laat uw huisdier daarom thuis en neem deze niet mee naar de Oosterhoutse Kermis.

 

Ik ben iets verloren of heb een voorwerp gevonden op de Oosterhoutse Kermis. Wat moet ik doen?

Bent u een voorwerp verloren? Of hebt u iets gevonden? Op onze website bij gevonden of verloren voorwerpen staat wat u precies moet doen.

 

Waar kan ik parkeren tijdens de Oosterhoutse Kermis?

Parkeren kan op de parkeerplaats aan de achterkant van het stadhuis.

 

Waar kan ik mijn fiets kwijt tijdens de Oosterhoutse Kermis?

Er zijn twee fietsenstallingen aanwezig naast de kermis.

 

Zijn er toiletten op het kermisterrein aanwezig?

Ja, zowel op het verharde deel als het onverharde deel worden toiletten geplaatst.

 

Zijn de winkels open tijdens de Oosterhoutse Kermis?

Ja, de winkels zijn gewoon open volgens de reguliere openingstijden.

 

Gaat de weekmarkt door tijdens de Oosterhoutse Kermis?

Ja, de weekmarkt gaat gewoon door tijdens de Oosterhoutse Kermis.

 

Welke straten zijn afgesloten tijdens de Oosterhoutse Kermis?

Er zijn geen straten afgesloten tijdens de Oosterhoutse Kermis, behalve het deel van Slotjesveld waar het kermisterrein wordt opgebouwd.