Winkelen

Oosterhout heeft op winkelgebied veel te bieden. Zo heeft Oosterhout verschillende winkelcentra, twee weekmarkten en een meubelboulevard.

Stadscentrum

Het bruisend winkelhart van Oosterhout bestaat uit het overdekte winkelcentrum Arendshof, plus een aantal daarop aansluitende autovrije winkelstraten. Het winkelgebied loopt van het Schapendries(plein) tot aan de Markt en tot aan het Bouwlingplein met daaraan het Bouwlingcenter. Het winkelgebied omvat niet alleen de bekende landelijke winkelketens, maar ook veel lokale ondernemers met uiteenlopende specialiteiten. U vindt er ook een uniek binnenhofje met verschillende kleinschalige winkeltjes.

Andere winkelcentra

Ook buiten het centrum van Oosterhout is er een groot aanbod aan winkels. Zo zijn er twee wijkwinkelcentra: het winkelcentrum Zuiderhout in de wijk Oosterheide en het winkelcentrum Arkendonk in de wijk Dommelbergen. Daarnaast heeft Oosterhout ook een meubelboulevard. Deze is gelegen aan de Meerstoel vlakbij de afrit Oosterhout-Zuid van de A27 (Breda-Gorinchem). Bij elk van deze drie deelwinkelcentra kunt u gratis parkeren.

Winkeltijden Oosterhout  

Op 28 november 2019 heeft de gemeenteraad de nieuwe winkeltijdenverordening vastgesteld. Winkels mogen nu alle dagen van het jaar – ook feestdagen – open zijn van 06.00 uur tot 22.00 uur. Dat wil niet automatisch zeggen dat alle winkels daadwerkelijk open zijn. Op vrijdagavond is het koopavond in Oosterhout en zijn veel winkels tot 21.00 uur open. Koopzondagen worden in overleg met de winkeliersvereniging bepaald. Op www.beleveninoosterhout.nl worden alle koopzondagen en evenementen gepubliceerd. 

Weekmarkten

U kunt ook één van de twee gezellige weekmarkten in Oosterhout bezoeken: op de Markt aan de voet van de Sint Jansbasiliek (zaterdag) in het centrum van Oosterhout en bij het wijkwinkelcentrum Zuiderhout (woensdagmiddag) in de wijk Oosterheide.

Marktmeester: 06 52366130 (tijdens werkdagen).

Meer informatie?

Meer weten over winkelen in Oosterhout? Kijk dan op de website van Proef Oosterhout.