Babbeltruc

Pas op voor babbeltrucs

Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld of andere waardevolle bezittingen. Soms gebeurt dat in combinatie met bedreiging of geweld. Babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten.

Dieven doen zich bijvoorbeeld voor als meteropnemer, reparateur of iemand van de thuiszorg. Ze gebruiken allerlei smoezen om binnen te komen: ze vragen om een pen, of vragen of ze uw telefoon mogen controleren. Terwijl u bent afgeleid glipt een handlanger uw huis binnen.

Bedrijven

Soms komen er bedrijven aan de deur die beweren dat ze namens de gemeente Oosterhout komen. De gemeente verstrekt geen gegevens aan derden en stuurt bedrijven nooit bij u langs. Ambtenaren van de gemeente zullen zich bovendien altijd legitimeren.

Laat niemand zomaar binnen, wat ze ook verzinnen!

Wees voorzichtig en doe niet zomaar voor iedereen open. Kijk eerst wie er voor de deur staat. Als u toch besluit om de deur open te doen, gebruik dan een kierstandhouder. Twijfelt u? Bel dan 0900-8844. In nood kunt u bellen met 112.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op www.politie.nl/themas/babbeltruc.html