Veilig en zorgeloos op vakantie

Inbrekers hebben geen vakantie – integendeel. Het is niet ongebruikelijk dat het aantal woninginbraken stijgt in de vakantieperiode. Voor inbrekers is de vakantieperiode een toptijd. Het is vaak eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners voor langere tijd weg zijn; uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn en nooit een lampje aan. Het advies is dus: geef het huis een bewoonde indruk. Vraag uw buren een oogje in het zeil te houden, om post weg te halen en bij verdachte situaties 112 te bellen.

Social media

Inbrekers gaan met hun tijd mee. Ze houden niet alleen woningen in de gaten, ook het internet. Zet daarom niet op social media (Facebook, Twitter of Instagram bijvoorbeeld) dat u op vakantie bent.

Burenkaart

Licht uw buren in over uw afwezigheid. Dat kan bijvoorbeeld met de burenkaart winter (PDF, 92 kB) of de burenkaart zomer (PDF, 0,98 MB).

Dagje weg

Neem ook als u een dagje weg gaat voorzorgsmaatregelen. Zorg dat ramen dicht zijn en deuren op slot, haal kostbare spullen uit het zicht en laat een lampje aan.

Meer tips

Voor praktische tips kunt u terecht op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl