Trouwambtenaren

De trouwambtenaren die in dienst zijn van de Gemeente Oosterhout hebben een jaren lange ervaring in hun belangrijke rol als Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand (babs). Zij dragen bij aan één van de mooiste dagen van uw leven.  Als u een voorkeur heeft voor een bepaalde trouwambtenaar van de Gemeente Oosterhout kunt u dit aangeven in de melding voorgenomen huwelijk/partnerschap.

Wim Smetsers

“Misschien wel de mooiste en meest bijzondere dag van jullie leven, hoe geef je die vorm? Zo’n dag is bijvoorbeeld wanneer jullie gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap ondertekenen. Een belangrijke stap die jullie niet zomaar voorbij willen laten gaan. Voor niemand is de weg naar zo’n dag dezelfde en dat is nu precies wat ik zo leuk vind aan het werk van Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Samen maken wij er een op maat gesneden ceremonie van. Daar waar kan, luchtig en met humor en serieus waar dat nodig is. En natuurlijk, als jullie dat willen, adviseer ik graag over de diverse details die tijdens ons kennismakingsgesprek de revue passeren. In ieder geval zijn jullie het stralende middelpunt, de hoofdrolspelers!!! Laten wij de agenda’s naast elkaar leggen en een afspraak inplannen, ik kijk uit naar onze                               eerste ontmoeting”.

Gerard Oomen

Het voltrekken van het huwelijk van je eigen dochter is wel héél speciaal. Ik kijk nog altijd terug op deze vooral feestelijke, en gezellige gebeurtenis. Werkelijk een fantastische belevenis. Enkele jaren later werd ik gevraagd om de partnerregistratie van een goede vriend te begeleiden. Ook dat was speciaal. Om als trouwambtenaar een bijdrage te leveren aan één van de mooiste dagen van hun leven en van hun partners gaf een enorme voldoening. Daarom heb ik mij beschikbaar gesteld als trouwambtenaar. Zo kan ik meewerken aan de mooiste dag, jullie trouwdag! Ik ga er samen met jullie een onvergetelijke dag van maken.

 

Jack de Graaf

Ik, Jack de Graaf, een jonge begin zeventiger, ben al meer dan 20 jaar Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Naast mijn parttime werk als rentmeester geniet ik al zo'n 7 jaar van mijn pensioen. Zoals ik al opmerkte voel ik me nog jong en dat wil ik graag uitdragen in het voltrekken van huwelijken. Het voltrekken van het huwelijk van mijn dochter was de eerste stap in mijn lange loopbaan als BABS. Na haar zijn er velen gevolgd, zowel jong, wat ouder tot oud. Allen heb ik met dezelfde toewijding en plezier toegesproken. Niet alleen het voltrekken van het huwelijk of geregistreerd partnerschap maar ook het vooraf bezoeken van het aanstaande (bruids)paar blijft ontzettend leuk. Je leert hun creatieve kanten kennen en je hoort mooie, soms aangrijpende, verhalen waarvan ik later een gepaste toespraak kan/mag maken. Uitgangspunt is en blijft daarbij dat het bruidspaar het middelpunt is van hun “grote dag”, waarbinnen ik een kleine bijdrage mag leveren aan het welslagen ervan. In de loop der jaren ben ik ook al heel wat keren gevraagd in het Oosterhoutse het huwelijk te voltrekken van (kinderen van) vrienden en kennissen, maar ook van familieleden, waarmee ik Oosterhout als familiestad alle eer aan doe.

Lian Raams

Ik ben Lian Raams en naast mijn werk, als regiomanager bij een adviesbureau , ben ik sinds 1997 buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente Oosterhout. Een ongelooflijk boeiende hobby die nooit verveelt. Het is een enorme uitdaging een persoonlijke bijdrage te leveren aan een heel belangrijke dag in het leven van het bruidspaar. Die bijdrage is voor ieder paar anders: mensen verschillen, hebben individuele wensen. De een wil het ‘niet te serieus’, de ander wil het vooral heel officieel. Ik wil vooral een huwelijk voltrekken in een ontspannen en plezierige sfeer waarbij het bruidspaar en hun gasten zich herkennen in de toespraak. De huwelijksplechtigheid moet, als het even kan, een dierbare herinnering worden en vooral maatwerk zijn. Als voorbereiding op de huwelijksplechtigheid bezoek ik de bruidsparen het liefst thuis. Zo kan ik sfeer proeven en samen met het bruidspaar bespreken wat hun persoonlijke ideeën en wensen zijn voor de plechtigheid. Ook een eigen inbreng van bruidspaar, familie of vrienden is daarbij natuurlijk altijd mogelijk, dat maakt het helemaal persoonlijk. Uiteraard kan ik jullie daar bij adviseren.

Ada van Riel

Wat leuk dat jullie hebben besloten om te gaan trouwen. Vanaf dat moment is er veel voor te bereiden, is er veel te regelen. De belangrijkste dag in jullie leven begint met de ceremonie en die moet al een feestje zijn, die zet de toon voor de rest van de dag. Ik vind het een feestje om samen met jullie te gaan bepalen hoe die ceremonie eruit komt te zien. Over de ceremonie hoeven jullie je dan geen zorgen meer te maken.

Ton Schoenmakers

Hallo aanstaand bruidspaar. Jullie staan aan de vooravond van een van de mooiste dagen van jullie leven. Een dag die onvergetelijk moet zijn en waar ik, Ton Schoenmakers, graag mijn bijdrage aan wil leveren. Ik doe dit al sinds 2004 en ik vind het nog steeds gewoon heel erg leuk, duidelijker kan ik niet zijn. Ik zie het trouwen van mensen dan ook niet als werk, maar als hobby, een van de leukste hobby's die er bestaat. Voordat ik met jullie huwelijksverhaal aan de slag ga, kom ik natuurlijk eerst thuis kennismaken. En als jullie dan niet gillend de deur hebben dichtgegooid, gaan we samen kijken wat jullie wensen zijn. Wat daarbij wat mij betreft in ieder geval belangrijk is: een speech moet persoonlijk zijn, luchtig maar soms ook serieus, er mag een traantje gelaten worden, maar er moet zeker ook gelachen worden. Zodat jullie ook aan het officiële gedeelte van jullie huwelijksdag met veel plezier kunnen terugdenken.Nog even over mij: ik ben voorzitter van de stichting Abrahamdag Oosterhout en was in een ver verleden prins carnaval. Verder houd ik van voetbal en tennis ik nog. Maar het niveau daarvan wordt er met de jaren niet beter op. Graag zou ik er aan willen bijdragen dat jullie de huwelijksdag een onvergetelijke dag wordt. IK heb er nu al zin in!

Leny van der Ende

Jullie staan centraal! Zijn jullie op zoek naar een buitengewoon ambtenaar? Wat gezellig, ik ben op zoek naar een bruidspaar. Mijn naam is Leny van der Ende en ik ben sinds 1997 buitengewoon ambtenaar in Oosterhout. Ik werk met veel plezier bij een adviesbureau in Tilburg. Op vrijdag en zaterdag maak ik bruidsparen gelukkig als buitengewoon ambtenaar. Het bruidspaar staat centraal in mijn toespraak, want het gaat tenslotte om jullie. Ongeveer anderhalve week voordat jullie gaan trouwen kom ik op een avond op bezoek. We maken kennis en ik stel jullie een aantal vragen om de toespraak te kunnen maken. Van alles komt aan de orde; hoe hebben jullie elkaar ontmoet, wat doen jullie in het dagelijks leven, waarom gaan jullie trouwen en wat is er zo bijzonder aan elkaar. Alles wat ik van jullie heb gehoord, verwerk ik in de toespraak. Die gaat dus alleen maar over jullie, maar wel met mijn woorden. Ik hou het gezellig en een beetje luchtig met af en toe een grapje. Het kan ook heel serieus zijn, want trouwen met elkaar is geen kleinigheid. Hebben jullie muziek uitgekozen die heel speciaal is voor jullie? Dat verwerk ik in de toespraak. Een paar mooie korte gedichtjes die op jullie van toepassing zijn mogen ook niet ontbreken. Zo probeer ik een goed begin te maken van jullie mooiste dag; want trouwen doe je hopelijk maar één keer.

Dolly van Dijk

Hallo aanstaand (echt)paar! Jullie gaan trouwen, op een van de mooiste dagen van jullie leven! Van harte gefeliciteerd met jullie besluit. Trouwen doe je niet zomaar, daar is lang en goed over nagedacht. Terecht, het is een hele beslissing. Dat heb ik wel gemerkt In de ruim 25 jaar dat ik nu BABS ben voor de gemeente Oosterhout.  Het BABS mogen zijn is een eer en een ongelooflijk leuke hobby. Ieder aanstaand echtpaar is anders en het is fijn om het ieder paar naar de zin te maken. Elke speech wordt daarom op maat gemaakt nadat we van tevoren alles samen hebben doorgesproken om te zorgen dat de ceremonie mooi, warm en persoonlijk verloopt. Het is een officiële gebeurtenis maar er moet zeker ook gelachen kunnen worden. Zo’n dag moet alles in zich hebben! Wie ben ik? Naast mijn werk als professional in de Vrijetijdseconomie, ben ik radiomaker bij de lokale omroep, voorzitter van de sociëteit van de Oosterhout Academie en voorzitter van mijn eigen wijnproefclub. Mijn karakter in 5 woorden/begrippen: humor, inlevingsvermogen, spontaan, anderen een plezier willen doen, levensgenieter. De trouwzaal in het stadhuis is mijn vaste locatie. Graag zou ik er aan willen bijdragen dat jullie trouwdag een onvergetelijke dag wordt! Op mijn inzet mogen jullie rekenen.

Chantal Martens

Ik ben al jarenlang trouwambtenaar en ik vind dit nog steeds het mooiste vak wat er is. Met veel enthousiasme wil ik er voor zorgen dat jullie huwelijksceremonie een onvergetelijke dag wordt. Ter voorbereiding hebben wij met elkaar een persoonlijk kennismakingsgesprek waarbij er altijd ruimte is voor jullie eigen ideeën en suggesties met betrekking tot de ceremonie. Ik denk graag met jullie mee. Ieder huwelijk is tenslotte uniek. Familieleden, vrienden of kinderen kunnen ook worden betrokken bij de ceremonie. Uiteraard in overleg met jullie. Samen komen we dan tot een goede mix voor een persoonlijke ceremonie met plechtige en mooie momenten. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!

 

Jeroen Vorspaget

Allereerst gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap! Als betrokken BABS werk ik er graag aan mee om jullie trouwdag onvergetelijk te maken. Dat doe ik vol passie en plezier op een ontspannen, gepaste en persoonlijke wijze. Met humor als dat kan en serieus als het moet, zoals bij het officiële gedeelte. Ik kan dan ook niet wachten tot ik ter kennismaking langs mag komen om jullie liefdesverhaal vanaf de eerste ontmoeting aan te horen! Daarnaast spreken we dan meteen de ceremonie door en bespreken we jullie wensen. Het moet immers wel helemaal bij jullie passen. Zo zorgen we ervoor dat jullie trouwdag echt onvergetelijk gaat worden en je alleen nog maar ‘ja’ hoeft te zeggen! Nog even over mijzelf. Ik ben Jeroen Vorspaget en ik woon met mijn vriendin en hond in Oosterhout. Naast mijn werk als ZZP’er met een bureau voor media & communicatie ben ik in mijn vrije tijd actief bij de organisatie van het Kaaiendonks CarnavalSpektakel, de Oosterhoutse Avond4daagse en Abrahamdag. In het verleden presenteerde ik een aantal jaren het Parkfeest, was ik trainer bij de Oosterhoutse Reddingsbrigade en ben ik altijd tijdens carnaval altijd te vinden in en om Kaaiendonk. Wie weet, tot snel?!