Deze website maakt gebruik van cookies voor statistiek-doeleinden. Gaat u hiermee akkoord? Ja Nee
 

Trouwambtenaren

Als u een voorkeur heeft voor een bepaalde trouwambtenaar/Babs (buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand) vragen wij u dit zo mogelijk minimaal 2 maanden voor de huwelijksdatum aan ons door te geven.

Wim Smetsers

Misschien wel de mooiste en meest bijzondere dag van jullie leven, hoe geef je die vorm? Zo’n dag is bijvoorbeeld wanneer jullie gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.
Een belangrijke stap die jullie niet zomaar voorbij willen laten gaan.
Voor niemand is de weg naar zo’n dag hetzelfde en dat is nu precies wat ik zo leuk vind aan het werk als buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand.
Jullie zijn het stralende middelpunt en met mijn bijdrage, die ik in overleg met jullie vorm mag geven, zijn jullie inderdaad de hoofdrolspelers.”

Wim Smetsers

Gerard Oomen

Gerard Oomen
Gerard Oomen

Het voltrekken van het huwelijk van je eigen dochter is wel héél speciaal. Ik kijk nog altijd terug op deze vooral feestelijke, en gezellige gebeurtenis. Werkelijk een fantastische belevenis. Enkele jaren later werd ik gevraagd om de partnerregistratie van een goede vriend te begeleiden. Ook dat was  speciaal.

Om als trouwambtenaar een bijdrage te leveren aan een van de mooiste dagen van hun leven en van hun partners gaf een enorme voldoening. Daarom heb ik mij beschikbaar gesteld als trouwambtenaar. Zo kan ik meewerken aan de mooiste dag, jullie trouwdag! Ik ga er samen met jullie een onvergetelijke dag van maken.

Hartelijke groet, Gerard Oomen

 

 

Steven Oomen

trouwambtenaar Steven Oomen
Steven Oomen

Ik wil me graag aan u voorstellen:

Steven Oomen, sinds 1 januari 1997 Babs voor de gemeente Oosterhout. Wat mij iedere keer bijzonder opvalt, is het openhartig kennismakingsgesprek dat de Babs heeft met het bruidspaar: twee unieke personen. In dat gesprek wordt het ijs snel gebroken en leer je elkaar een beetje kennen en waarderen. Van de informatie die de Babs van het bruidspaar ontvangt, krijgt het huwelijk of partnerregistratie een heel persoonlijk tintje. En dat is ook precies de meerwaarde die deze hoogtijdag moet hebben. Ik wil u heel graag ontmoeten voor een dergelijk gesprek!

Hartelijke groeten, Steven Oomen

Jack de Graaf

trouwambtenaar Jack de Graaf
Jack de Graaf

Ik, Jack de Graaf, een jonge zestiger, ben al zo’n 10 jaar (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand naast mijn werk als rentmeester bij de Provincie Noord-Brabant.                

Het voltrekken van het huwelijk van mijn dochter was de eerste stap in mijn lange Babsen loopbaan. Na haar zijn er velen gevolgd, zowel jong, wat ouder tot oud. Allen heb ik met dezelfde toewijding en plezier toegesproken. Niet alleen het voltrekken van het huwelijk maar ook het vooraf bezoeken van het aanstaande bruidspaar blijft ontzettend leuk. Je leert hun creatieve kanten kennen en je hoort mooie, soms aangrijpende verhalen waarvan ik later een gepaste toespraak kan maken. Uitgangspunt is en blijft daarbij dat het bruidspaar het middelpunt is van de dag, waarbinnen ik een kleine bijdrage mag leveren aan het welslagen ervan. In de loop der jaren ben ik ook al heel wat keren gevraagd het huwelijk te voltrekken van (kinderen van) vrienden en kennissen, maar ook van familieleden, waarmee ik Oosterhout als familiestad alle eer aan doe.

Lian Raams

Ik ben Lian Raams en naast mijn werk, als manager bij UniK , ben ik sinds 1997 buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente Oosterhout. Een ongelooflijk boeiende hobby die nooit verveelt. Het is een enorme uitdaging een persoonlijke bijdrage te leveren aan een heel belangrijke dag in het leven van het bruidspaar. Die bijdrage is voor ieder paar anders: mensen verschillen, hebben individuele wensen. De een wil het ‘niet te serieus’, de ander wil het vooral heel officieel. Ik wil vooral een huwelijk voltrekken in een ontspannen en plezierige sfeer waarbij het bruidspaar en hun gasten zich herkennen in de toespraak. De huwelijksplechtigheid moet, als het even kan, een dierbare herinnering worden en vooral maatwerk zijn. Als voorbereiding op de huwelijksplechtigheid bezoek ik de bruidsparen het liefst thuis. Zo kan ik sfeer proeven en samen met het bruidspaar bespreken wat hun persoonlijke ideeën en wensen zijn voor de plechtigheid. Ook een eigen inbreng van bruidspaar, familie of vrienden is daarbij natuurlijk altijd mogelijk, dat maakt het helemaal persoonlijk. Uiteraard kan ik jullie daar bij adviseren.

Ada van Riel

trouwambtenaar Ada van Riel
Ada van Riel

Mijn naam is Ada van Riel en ik werk als Babs in onze gemeente Oosterhout. Ik heb al veel huwelijken met liefde en plezier gesloten op verschillende locaties. Ik voel me bevoorrecht dat ik een stukje mee mag lopen op het pad van mensen en ik zie dit werk als een extra beloning op mijn dagelijks werk. Ik ben ondernemer, getrouwd en heb kinderen en kleinkinderen, dus ook zorgtaken horen bij mijn dagelijks leven. Mijn zorg als trouwambtenaar is dat de huwelijksdag een dag is, die onvergetelijk moet worden, op de allereerste plaats voor het bruidspaar, maar ook voor de familie, vrienden en getuigen, met persoonlijke aandacht en ruimte voor de eigen ideeën en wensen van het bruidspaar. Daar maak ik graag veel tijd voor vrij. 

Ton Schoenmakers

trouwambtenaar Ton Schoenmakers
Ton Schoenmakers

Mijn naam is Ton Schoenmakers, getrouwd en vader van zoon Rick. Ik heb van 1992 tot 2005 bij de gemeente Oosterhout gewerkt als controller en sinds 2005 werk ik in Breda als raadsadviseur. Naast mijn werk heb ik natuurlijk ook hobby’s. Ik voetbal en tennis. Al wordt het niveau er met de jaren niet beter op. Verder ben ik, nadat ik vanaf 2002 5 jaar prins carnaval ben geweest, ook actief voor het Oosterhoutse jeugdcarnaval.

Sinds 2001 ben ik buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Iets wat ik met veel plezier doe. Ik vind het erg leuk om door het sluiten van een huwelijk een bijdrage te leveren aan wat vaak de mooiste dag van 2 mensen is. Natuurlijk houd ik daarbij rekening met alle wensen van het bruidspaar. Want de huwelijksplechtigheid moet zo persoonlijk mogelijk zijn. Ik heb daarbij veel leuke ervaringen opgedaan met zowel jonge als oudere bruidsparen. En dat maakt dit ‘werk’ tot iets wat ik nog heel lang met heel veel plezier wil blijven doen.

Leny van der Ende

trouwambtenaar Leny van der Ende
Leny van der Ende

Jullie staan centraal! Zijn jullie op zoek naar een buitengewoon ambtenaar? Wat gezellig, ik ben op zoek naar een bruidspaar. Mijn naam is Leny van der Ende en ik ben sinds 1997 buitengewoon ambtenaar in Oosterhout. Ik werk met veel plezier bij een adviesbureau in Tilburg. Op vrijdag en zaterdag maak ik bruidsparen gelukkig als buitengewoon ambtenaar.

Het bruidspaar staat centraal in mijn toespraak, want het gaat tenslotte om jullie. Ongeveer anderhalve week voordat jullie gaan trouwen kom ik op een avond op bezoek. We maken kennis en ik stel jullie een aantal vragen om de toespraak te kunnen maken. Van alles komt aan de orde; hoe hebben jullie elkaar ontmoet, wat doen jullie in het dagelijks leven, waarom gaan jullie trouwen en wat is er zo bijzonder aan elkaar.

Alles wat ik van jullie heb gehoord, verwerk ik in de toespraak. Die gaat dus alleen maar over jullie, maar wel met mijn woorden. Ik hou het gezellig en een beetje luchtig met af en toe een grapje. Het kan ook heel serieus zijn, want trouwen met elkaar is geen kleinigheid. Hebben jullie muziek uitgekozen die heel speciaal is voor jullie? Dat verwerk ik in de toespraak. Een paar mooie korte gedichtjes die op jullie van toepassing zijn mogen ook niet ontbreken. Zo probeer ik een goed begin te maken van jullie mooiste dag; want trouwen doe je hopelijk maar één keer.

Dolly van Dijk

trouwambtenaar Dolly van Dijk
Dolly van Dijk

De mooiste hobby die er is!

Vanaf 1997 voltrek ik huwelijken in onze mooie gemeente. Altijd met veel plezier! Want wat is er nu leuker dan het meewerken aan de mooiste dag van hun leven voor 2 mensen? De wensen van het echtpaar (of de a.s. geregistreerde partners) staan daarbij centraal en het is mij niet snel te gek! Humor en een warme sfeer zijn voor mij 2 sleutelbegrippen bij het voltrekken van een huwelijk.

 

 

Han Koning

trouwambtenaar Han Koning
Han Koning

De trouwdag is een grootse gebeurtenis, spannend, feestelijk en vooral gezellig. Na vele voorbereidingen is het dan eindelijk zover en dan is het mijn eervolle taak om er als trouwambtenaar iets moois van te maken. Een huwelijkstoespraak maken, uiteraard met gepaste humor, aan de hand van de persoonlijke informatie dat tijdens een gesprek bij het bruidspaar thuis is opgetekend, is al spannend en op de huwelijksdag hoop je dan dat het weer goed is gelukt. Als medeburger van de gemeente ben ik sinds 1995 buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand en doe dat nog steeds met veel plezier. Ook uw huwelijk wil ik graag voltrekken: "Wat is hierop uw antwoord?"