Beschrijving

Gevonden voorwerp

Wanneer u een voorwerp heeft gevonden in de gemeente Oosterhout dan kunt u dit laten weten door een melding te doen. Gaat u hiervoor naar de link die u vindt onder 'formulier'

Bewaren

U bewaart het gevonden voorwerp thuis. Wanneer de eigenaar zich meldt dan zal de gemeente uw mailadres en telefoonnummer verstrekken aan de eigenaar. Wanneer de eigenaar zich niet meldt binnen de wettelijke bewaartermijn dan wordt u automatisch eigenaar van het door u gevonden voorwerp.

Geen eigenaar worden?

Wilt u geen eigenaar worden dan kunt u het gevonden voorwerp niet thuis bewaren. Wij vragen om het gevonden voorwerp zo spoedig mogelijk op het stadhuis af te geven. Wij zullen het gevonden voorwerp dan voor u registreren.

Meldt de eigenaar zich niet binnen de wettelijke bewaartermijn dan geeft de gemeente bruikbare voorwerpen door aan een goed doel. De rest wordt vernietigd.

Verloren voorwerp

Wanneer u een voorwerp heeft verloren dan adviseren wij u regelmatig te kijken op de landelijke website https://www.verlorenofgevonden.nl  De gemeente Oosterhout publiceert hier alle gevonden voorwerpen die bij de gemeente zijn gemeld.

Wanneer u nog vragen heeft dan kunt u contact opnemen via het telefoonnummer 14 0162.