Header afbeelding voor gemeente Oosterhout

Kom werken bij de gemeente Oosterhout!

 

Welke impact maak je bij ons?

Wil je werken in een omgeving die je vertrouwen geeft? Met waardering voor frisse ideeën en een kritische houding? Waar je met collega’s samenwerkt, ook als het tegenzit? Met een mooie werk-privébalans, extra verlofregelingen en studiefaciliteiten? Een mooi salaris, pensioen en persoonlijk keuzebudget van 17,05%?

Dat treft, want dat vinden we bij de gemeente Oosterhout hartstikke belangrijk. Want als jij je lekker voelt, ben je op je best. Dat zorgt ervoor dat we samen continu in topvorm zijn. Maximaal kunnen bijdragen aan onze ambities voor een fijn leven van onze inwoners en ondernemers of een plezierig verblijf voor bezoekers aan onze gemeente.

Samen met onze inwoners en ondernemers bouw je aan de stad en de kerkdorpen. In elke functie lever je daar een bijdrage aan. Want samen krijgen we meer voor elkaar. Je werk doet er dus echt toe. Overtuigd? Voel jij een klik? Reageer op een van onze vacatures. Of vraag onderaan om meer informatie. 

Openstaande vacatures

Kijk op de website werkeninwestbrabant.

Wat bieden we jou?

Gezond groeien

 • Eigen regie over werk-privébalans - zoals het (ver)kopen van verlofuren.
 • Extra verlofregelingen (ouderschaps-, zorg- en leeftijdsverlof).

Durf door te breken

 • Waardering en ruimte voor frisse ideeën, een kritische houding en experimenteren.
 • Studiefaciliteiten (voor opleidingen en cursussen).

Meer voor elkaar

 • Fijne collega’s die er voor je zijn (als het mee- en tegenzit).
 • Een werksfeer van vertrouwen, waardering en samenwerking.

Werk dat verschil maakt

 • Voor inwoners, ondernemers en bezoekers.
 • Voor ambities van de gemeente Oosterhout.

Een mooi salaris

 • Naast de genoemde voordelen.

Extra persoonlijk keuzebudget

 • 17,05% bovenop je bruto maandsalaris (voor extra vrije dagen, aanvullend loon en gebruik fietsregeling).

Een prachtig pensioen

 • Als aanvulling op je salaris.

 

Weten wie wij zijn?

We krijgen het heus wel eens te horen: ‘Werken bij een gemeente zal wel voorspelbaar zijn’. Niets is minder waar. Dat roepen we niet alleen, dat laten we ook zien. Door de lat wat hoger te leggen dan mensen van ons verwachten. Ook onderling naar collega’s doen we meer voor elkaar. Daar zijn we zuinig op. We werken nauw samen en voelen ons met elkaar verbonden. De gemeente Oosterhout biedt met 550 collega’s en 56.500 inwoners de uitdagingen en kansen van een grote gemeente en de slagvaardigheid en geborgenheid van een kleinere gemeente.

Want de wereld om ons heen verandert razendsnel en Oosterhout verandert mee. Met als doel op de toekomst voorbereid te zijn. Met als speerpunten Bouwen aan toekomstbestendige wijken, Duurzaamheid, Kansengelijkheid en Genieten. Samen met inwoners, ondernemers en onderwijs. Dat doen we goed, want in 2022 kwamen we op de shortlist van de Verkiezing tot Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022. 

Wat zeggen onze collega's?

Tijdelijke inhuur

Wil je onze collega’s tijdelijk versterken? Omdat je als leverancier zelfstandige professionals aanbiedt? Of omdat je zelf een zelfstandig professional bent? Ook op tijdelijke basis werk je binnen een omgeving die je vertrouwen geeft. Met waardering voor frisse ideeën en een kritische houding. Waar je met collega’s samenwerkt, ook als het tegenzit. Want ook als tijdelijke collega ben je op je best als je je lekker voelt. Dat zorgt ervoor dat we samen continu in topvorm zijn. Maximaal kunnen bijdragen aan onze ambities voor een fijn leven van onze inwoners en ondernemers of een plezierig verblijf voor bezoekers aan onze gemeente.

Samen met onze inwoners en ondernemers bouw je aan de stad en de kerkdorpen. In elke functie lever je daar een bijdrage aan. Want samen krijgen we meer voor elkaar. Je werk doet er dus echt toe. Overtuigd? Voel jij een klik? Schrijf je in op Flex West-Brabant. Hier vind je meer informatie en kun je reageren op onze vacatures. Ons proces voor tijdelijk inhuur is voor iedereen toegankelijk en biedt gelijke kansen. Heb je behoefte aan meer informatie? Stel je vragen aan onze HR-adviseur, onderaan deze pagina.

Stage

'Wat doet de gemeente veel!' Dat is wat we vaak horen van stagiairs die het lef hebben om bij onze gemeente stage te lopen. Want als je even door het saaie imago van gemeenten heen durft te prikken, wacht je een werkplek waar ontzettend veel functies en onderwerpen samenkomen: van dienstverlening tot duurzaamheid, van sport tot sociale zaken en van milieustraat tot mobiliteit. We bieden je graag de mogelijkheid om deze wereld aan mogelijkheden te ontdekken en stage te lopen. Wij zijn benieuwd naar jouw ideeën om onszelf verder te verbeteren.

Laat jij je graag verrassen door de veelzijdigheid van het werk bij gemeente Oosterhout? Stuur dan een bericht naar onze HR-adviseur met daarin:

 • je opleiding
 • wat voor stage je zoekt
 • de duur van de stage
 • de stageperiode
 • het aantal uur per week dat je stage komt lopen
 • wat je graag wilt leren

Je krijgt dan zo snel mogelijk bericht van ons!

Wil je meer weten?


Voor vaste collega's en stagiairs

Heb je behoefte aan meer informatie om als vaste collega of stagiair bij de gemeente Oosterhout aan de slag te gaan? Die geven wij je graag. Stel jouw vragen voor vaste inzet, stages en afstuderen aan team P&O, via personeelszaken@oosterhout.nl of 14 0162.

Voor tijdelijke collega’s

Heb je behoefte aan meer informatie om als tijdelijke collega bij de gemeente Oosterhout aan de slag te gaan via Flex West-Brabant, bijvoorbeeld als ZZP-er of payroller? Ook die geven wij je graag. Stel je vragen aan inhuurderden@oosterhout.nl.